NAPUSTIO JE DINAMO, ALI JE SPREMAN NA KRITIKU: / Kranjčar 'oprao' Peteva zbog nedostatka hrabrosti

Image

Tri vezana poraza natjerala su sredinom rujna Zlatka Kranjčara da podnese ostavku na mjesto prvog trenera hrvatskog nogometnog prvaka.

20.10.2016.
16:50
VOYO logo

"Nakon što sam ostvario rezultat, plasirao Dinamo u Ligu prvaka, malo sam otišao u svijet", sa osmijehom na licu započeo je Kranjčar prije no što se okrenuo posljednjem Dinamovom porazu (Sevilla 0-1).

'Kad ne zapucaš u okvir vrata...'

"Prema nazad je bilo O.K. Naravno, kad tako igraš, onda ostavljaš dosta prostora suparniku da bude dominantan u posjedu lopte. Iz tog razloga onda dođe u situacije za postizanje golova. Rekao bih da se slažem s većinom komentara koje sam pročitao. Dinamo je protiv ovakve Seville trebao igrati hrabrije! Trebalo je više ići prema naprijed. Jer kad ne zapucaš u okvir vrata i ne napraviš neku pravu šansu, ona je teško tražiti uspjeh. Ako je deviza samo se braniti u bloku, onda se nešto prema naprijed može dogoditi samo slučajno", smatra Dinamova igračka legenda koju su potom podsjetili da hrvatski prvak niti protiv Juventusa (poraz 0-4) nije zaprijetio vratima Gianluigija Buffona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Protiv Lyona (poraz 0-3) bilo je nekih šansi za postići pogodak.

"Da, tamo smo imali četiri prilike, mogli smo zabiti. Ono što je promašio Soudani bilo je praktički nemoguće fulati, bio je sam na metar-dva. Ali stanite, ne želim se osvrtati na ono što je bilo u moje vrijeme. Iza sebe nosim zadovoljstvo što sam kao trener Dinama, uspio momčad plasirati u Ligu prvaka. Imao sam dobar odnos s igračima, atmosfera je bila dobra. Kad me već pitate o toj utakmici sa Sevillom, moram konstatirati da smo morali biti odlučniji, prezentirati se više prema naprijed. Fernandes i Souadni bili su odsječeni", uvjeren je Kranjčar koji nije želio povući paralelu između 'svoje' momčadi i sastava kojeg je naslijedio Ivajlo Petev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ćorić je kod mene igrao'

"O tome ne bih želio razgovarati. Ne bi bilo korektno i primjereno."

Kranjčar nije želio govoriti niti o potrebi da se klub pojača u zimskom prijelaznom roku, ali je bio spreman prokomentirati činjenicu da je Dinamo sa mladom momčadi krenuo u ogled protiv Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa i ja sam igrao s 'klincima', nema tu nikakve revolucije! Zar kod mene nisu igrali Knežević, Benković, Pavičić, Fiolić, Sosa...? Ti dečki imaju talent, treba im dati povjerenje i stati iza njih. Dinamo ima dva odlična mlada vratara, Livakovića i Šempera. Nadalje, Ante Ćorić je ogroman talent, a taj bogodani talent mora eksploatirati u interesu momčadi. Vidite, Ćorić je kod mene igrao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo