DUGO IM JE TREBALO

NAPOKON SE OGLASILI IZ HNS-a: Vrh hrvatskog nogometa dotaknuo se rasizma i primitivizma na tribinama

Nakon što stadionom u Skadru tijekom cijele utakmice protiv Kosova nije prestalo skandiranje tipa “Ajmo ustaše”, “Za dom – spremni” i “Ubij Srbina”, Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem na službenim internetskim stranicama koje je poziv ‘na korektno i fer navijanje’ te osuda svih oblika ‘netolerancije na tribinama’.

“Zahvaljujemo svim navijačima koji su u Skadru dali potporu hrvatskoj reprezentaciji na putu do uvjerljive pobjede protiv Kosova. Nažalost, navijanje je obilježeno i nepriličnim povicima koji nisu u skladu s europskim duhom tolerancije i poštivanja kojem svi moramo težiti.

HRVATSKA PONOVNO STREPI: Fifa će sasvim sigurno kazniti Vatrene zbog skandiranja navijača u Skadru

‘Recimo NE rasizmu’

Hrvatski nogometni savez se ograđuje te oštro osuđuje takvo ponašanje manjeg broja pojedinaca, kojim se čini direktna šteta hrvatskoj reprezentaciji te otežava ionako osjetljiv status koji hrvatski nogomet ima pri Fifi i Uefi zbog ponašanja navijača, što treba zabrinuti svakoga kome su želja uspjeh i dobrobit hrvatske nogometne reprezentacije”, početak je priopćenja u čijem se nastavku dodaje:

“U nedjelju nas protiv Finske čeka novi sportski izazov. Pozivamo sve hrvatske navijače, uključujući one koji na utakmicu dolaze iz skandinavskih zemalja, da na fer i korektan način bodre Hrvatsku do pobjede i predstave našu zemlju u najljepšem svjetlu.

UJEDINJENI KOSOVSKI I HRVATSKI NAVIJAČI: Stadionom Loro Boriçi grmilo ‘Ubij Srbina’ i ‘HNS pe*eri’

Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i nasilju na stadionima. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima.

Savez će nastaviti s aktivnostima protiv netolerancije

Svojim navijanjem ZA Hrvatsku onemogućite potencijalnim huliganima i provokatorima povike koji rezultiraju drakonskim kaznama za hrvatsku reprezentaciju, ali i sve njene navijače koji uživo žele gledati svoju omiljenu momčad. Savez će nastaviti s aktivnostima usmjerenima borbi protiv netolerancije na stadionima.

UŽARENA ATMOSFERA UOČI UTAKMICE KOSOVA I HRVATSKE: Ulicama Skadra odjekuje ‘Ubij Srbina’

Zahvaljujemo svim pravim navijačima na vjernoj potpori Hrvatskoj i čestitamo Vam hrvatski Dan neovisnosti. Pokažimo u Tampereu da je Hrvatska tu neovisnost iskoristila kako bi izrasla u modernu i tolerantnu europsku zemlju.

Budite ponosni navijači!”

Ovome dodajmo da je Hrvatska zbog istih ispada pojedinaca prije početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kažnjena igranjem dviju domaćih utakmica bez gledatelja. Pitanje kako će reagirati Fifina Disciplinska komisija na viđeno u utakmici u četvrtak i dalje je otvoreno.

Povratak na Net.hr