POGBIN TRANSFER

NAPOKON OTKRIVENA CIJELA ISTINA: Bivši pizza majstor pospremio u džep lovu kakvu ne možete ni zamisliti!

Direktor talijanskog prvaka Juventusa Giuseppe Marotta napokon je riješio sve nedoumice koje su postojale oko ovoljetnog transfera Paula Pogbe (23) u Manchester United.

Francuski veznjak se nakon četiri godine u Torinu odlučio vratiti u Manchester United u koji je kao 16-godišnjak došao iz Le Havrea. Nakon dugotrajnih pregovora Juventus je pristao prodati svoju zvijezdu, a Pogba je postao najskuplji nogometaš u povijesti. Transfer će, međutim, ostati upamćen i po najvećoj proviziji koju je ikad dobio jedan agent.

Čista dobit – 72 milijuna eura

Puno se posljednih mjeseci pisalo o osebujnom Minu Raioli, Nizozemcu talijanskog porijekla, nekadašnjem pizza majstoru. Postavljala su se pitanja o tome koliko je zaradio na posredovanju u prodaji Pogbe i tko ga je platio – Manchester United ili Juventus. Cijelu je priču u utorak otkrio Marotta na Generalnoj skupštini kluba.

“Pogba je 2012. došao iz Manchester Uniteda za cijenu od otprilike 1,5 milijuna eura. Nakon četiri godine se odlučio vratiti u Englesku, želio je otići pod svaku cijenu. Tražili smo iznos od 105 milijuna eura, plus pet milijuna bonusa koji će nam biti isplaćen ako igrač produlji ugovor s Unitedom ili ga klub proda za odštetu veću od 50 milijuna eura”, naveo je Marotta.

“Raioli i njegovoj agenciji od spomenute odštete pripada 27 milijuna eura. Kad se uzmu u obzir svi troškovi u ovom transferu, naša čista dobit na Pogbi iznosi 72 milijuna eura. Čak ni uz takav prihod ga nismo željeli prodati, htjeli smo da pusti korijenje u Juventusu”, dodao je direktor Stare dame.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr