Napao ga i tukao prijatelj: 'Ne mogu vjerovati'

Iz Peteranca stiže novi primjer nasilja na hrvatskim nogometnim terenima. 'Ne mogu vjerovati, bio mi je prijatelj', tužno je govorio Kristijan Sminderovac, sudac napadnut na utakmici 1.

6.6.2011.
22:08
VOYO logo

Zbog prekida derbija 26. kola Prve nogometne lige Koprivničko-križevačke županije u Peterancu između Panonije i vodeće Mladosti te napada na glavnog suca Kristijana Sminderovca, pokrenut je disciplinski postupak protiv kluba iz Malog Otoka i njegovih igrača Dalibora Jagića i Denisa Pokosa.

Zbog ulaska u teren i sudjelovanja u neredima prijavljen je i član uprave Mladosti Tomislav Andrić, ali i pričuvni igrač Zoran Vlah zbog vrijeđanja pomoćnog suca Devića. Utakmica je registrirana s 3:0 za Panoniju, a prema dosadašnjoj praksi, Mladosti će biti oduzeto nekoliko bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je izgledalo nasilje na utakmici 4. HNL između Rudara iz Siverića i Sabunjara iz Privlake (3:3) kada sudac Pavić nije dosudio najstrožu kaznu za domaćina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nemilih scena došlo je na samom kraju utakmice kada je bilo 1:2, Jagić je pred vratima spriječio pogodak domaćih, a sudac Sminderovac je opravdano dosudio kazneni udarac. Revoltirani Jagić nasrnuo je na suca, a priključili su mu se još neki igrači Mladosti. Udarali su ga, davili, odgurivali...

Kada se situacija prividno smirila, Sminderovac je isključio Jagića, a tada su u teren ušli čelnici gostujuće momčadi pa su intervenirali redari. Glavni sudac ispravno je prekinuo utakmicu, no ni tada nije sve stalo. Andrić je nasrnuo na Sminderovca, a on se pak počeo braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod velikim sam stresom, nisam spavao cijelu noć. Sudim već 11 godina, na listi sam 2. HNL i nikad mi se takvo što nije dogodilo. Neshvatljiv mi je postupak igrača Mladosti, tim više što je 200 ljudi vidjelo da je bio jedanaesterac. Ne mogu razumjeti ni Jagića, s kojim sam u prijateljskom odnosu jer je prije i sam bio sudac", istaknuo je Sminderovac, koji ima modrice po rukama i vratu, ali još nije odlučio hoće li privatno tužiti nekoga.

Vezani članci:

arti-201105230679006 arti-201105060304006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo