NAPALI IH KAMENJEM, BOCAMA I BAKLJAMA: / Navijači Borussije Dortmund ne mare za žene i djecu

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Pobjeda dortmundske Borussije protiv RB Leipziga u subotnjoj utakmici 19. kola njemačkog nogometnog prvenstva pala je u drugi plan zbog navijačkih nereda i kaosa vezanih za taj ogled.

6.2.2017.
10:44
Screenshot
VOYO logo

Njemački mediji i danas su prepuni napisa o sramoti Borussijinih navijača, inače klupskog ponosa zbog pjesme, koreografije i navijanja. Natpisi koji su pozivali na linč, bačeni predmeti u smjeru neistomišljenika, tek su popratili ono što je utakmici prethodilo, a zbog čega je podignuto 28 optužnica.

Image
Image

Mržnja 400-tinjak ultrasa dortmundskog kluba eskalirala je pred početak susreta koji u Njemačkoj nije označen utakmicom visokog rizika pri čemu su, piše Bild, uslijed kamenovanja i bacanja baklji, ozljede zadobila četiri policajca, deset navijača RB Leipziga i policijski pas. Najgore od svega, nemilosrdni navijači nisu se zaustavljali niti pred ženama niti pred djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osude su stigle sa svih strana, a jasan je bio i tamošnji ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brutalne scene koje su prethodile utakmici Dortmunda i Leipziga ostavljaju bez daha. Onaj tko baca kamenje i boce na policiju i ne vodi računa o sigurnosti obitelji s djecom nije nogometni navijač i nije mu mjesto na stadionu. Mjesto mu je iza s lokotom zaključanih vrata. Priželjkujem brzu i snažnu reakciju pravosuđa tako da svi znaju što im slijedi budu li se ovako ponašali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo