NAKON SMJENE: / Šef svih izbornika otkrio tužnu istinu o Niki Kovaču

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Jučer je u Dnevniku Nove TV gostovao tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza Romeo Jozak i osvrnuo se na smjenu bivšeg izbornika Vatrenih Nike Kovača.

11.9.2015.
11:59
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Sve zanima koji su glavni kandidati za mjesto izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske, ali društvo iz Hiltona njihova imena krije k'o zmija noge. Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, koji je praktički šef svim hrvatskim izbornicima, samo je naglasio kako postoje četiri kandidata u Hrvatskoj i dva u inozemstvu.

Image
ČITATELJI ODLUČILI: /

Evo tko bi trebao preuzeti kormilo hrvatske reprezentacije

Image
ČITATELJI ODLUČILI: /

Evo tko bi trebao preuzeti kormilo hrvatske reprezentacije

"Nemojte pitati koji su, jer vam ne mogu reći", odmah je Jozak dao do znanja voditeljima Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na bazu i veličinu države možda nećemo moći naći najbolje moguće rješenje, ali ćemo probat naći rješenje koje će u danim okolnostima biti najadekvatnije. Sutra idem na jedan dvodnevni put gdje ćemo obaviti dva razgovora s potencijalnim kandidatima. U Hrvatskoj postoje četiri kandidata. Međutim, želimo osobu koja ima najširi moguće radar gledanja. Preliminarni je uvjet struka i znanost, to mora biti, sve ostalo je bonus: socijalna i emotivna inteligencija, psihologija, komunikacija...“, kazao je tehnički direktor reprezentacije za Dnevnik Nove TV.

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Rezultat kao okidač za smjenu

"Razlog zbog kojeg se hrvatski izbornik smjenjuje u 99 posto slučajeva jest rezultat. Rezultat nakon ovih dvaju utakmica nije očekivan i presudan je faktor kod smjene Nike Kovača. Kad se išlo na put u Azerbajdžan, išlo se s idejom u kojem ćemo kampu biti smješteni u Francuskoj.“, objašnjava Jozak i ističe kako su loši rezultati iz Azerbajdžana i Norveške glavni razlog smjene Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, rezultat je bio okidač za smjenu. Ljudi u svim organizacijama ili tvrtkama moraju međusobno komunicirati, nema paralelnih sustava, ne može se baš reći: ja ću biti slobodan strijelac. Ne kažem da je Niko bio takav, međutim, slaba je bila komunikacija, s predsjednikom, članovima Izvršnog odbora, pa onda očigledno s igračima do određene mjere. Kad se to sve zajedno smiješalo, IO je jednoglasno donio odluku o smjeni.“

Ponovno komentirao lošu komunikaciju s Kovačem

Igra naših u Norveškoj izgledala je kao da igrači sabotiraju izbornika, a onda je izbornik napao njihovo nezalaganje. Luka Modrić mu je odmah odgovorio kako je to samo njegovo mišljenje, a kapetan Dario Srna je kazao kako ih se može za sve kritizirati, ali ne za volju. Po ovim izjava također ispada kako su popucale sve spone na relaciji izbornik - igrači, a i neki europski mediji poput Reutersa i L'Equipea pisali su o navodnom sukobu između Modrića i Kovača. Jozak nije htio ulazit u ove priče, samo je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam bio na putu, imao sam nekih zdravstvenih problema, tako da nisam znao što se tamo događa. Međutim, znao sam situaciju od prije. Ne bih želio u to ulaziti. Na ljudskoj razini imao sam i imam s Nikom fenomenalnu prijateljsku komunikaciju, ali na stručnoj razini to nije bilo tako. Stoga to ne mogu komentirati.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo