NAKON POVIJESNOG DEBAKLA: / Brazilski nogometaši ostali bez izbornika

Image
Foto: AFP, Jim Rogash

Brazilska nogometna federacija ostala je bez izbornika nakon debakla na specijalnom izdanju Copa Americe koje se održava u SAD-u.

14.6.2016.
21:35
AFP, Jim Rogash
VOYO logo

Brazilski nogometni savez (CBF) otpustio je Dungu s dužnosti izbornika nakon što su peterostruki svjetski prvaci na jubilarnoj Copa Americi ispali već u natjecanju po skupinama. Brazil je remizirao 0-0 s Ekvadorom, pa pobijedio Haiti sa 7-1, no u 3. kolu je izgubio s 0-1 od Perua i tako pao na treće mjesto na ljestvici, te te ostao bez drugog kruga po prvi put nakon 1987. godine.

Image
SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: /

Brazil ispao u prvom krugu nakon kontroverznog gola!

Image
SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: /

Brazil ispao u prvom krugu nakon kontroverznog gola!

Tite najveći kandidat

"Koordinator reprezentacija Gilmar Rinaldi, izbornik Dunga i čitav stručni stožer će napustiti svoje dužnosti. Savez je započeo proces izbora nove tehničke komisije", objavio je CBF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dungi, koji je bio kapetan brazilske reprezentacije koja je u SAD-u 1994. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, ovo je bio drugi mandat na dužnosti izbornika. Prvi je trajao od 2006. do 2010. godine, dok je u drugom pokušaju ostao dvostruko kraće. Na izborničku klupu sjeo je umjesto Luiza Felipea Scolarija nakon prošlog SP-a na kojem je Brazil kao domaćin ponižen s 1-7 od Njemačke u polufinalu. Na lanjskoj Copa Americi Dungin Brazil je ispao u četvrtfinalu od Paragvaja, a na ovogodišnjoj je bio još neuspješnij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najveći kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji trener Corinthiansa Tite. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, a 2012. je osvojio i Copu Libertadores (južnoameričku verziju Lige prvaka), te Svjetsko klupsko prvenstvo. Novi brazilski izbornik vodit će reprezentaciju i na skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5 - 21. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo