NAKON OVE UTAKMICE NEKE SU STVARI JASNIJE: / Guardiola će na Maksimiru napraviti veliku uslugu Dinamu?

Image
Foto: Profimedia

Guardiolinu momčad do dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka čeka još veliki gradski derbi na Etihadu protiv Manchester Uniteda

3.12.2019.
23:32
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja slavili su sa 4:1 na gostovanju kod Burnleyja i privremeno ponovno zasjeli na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva te smanjili zaostatak za vodećim Liverpoolom na osam bodova.

Tjedan dana prije gostovanja u Maksimiru momčad Pepa Guardiole došla je do desete pobjede u 15 ovogodišnjih nastupa u Premier ligi, a velike zasluge za nju ima brazilski napadač Gabriel Jesus koji je bio strijelac prva dva pogotka. U 24. minuti je vrlo preciznim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora pogodio suprotni kut, da bi u 50. minuti odlično pratio ubačaj Bernarda Silve i preusmjerio loptu u rašlje s nekoliko metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILIĆ JE POKAZAO ENGLEZIMA TKO JE ŠEF NAKON KONTROVERZNE SITUACIJE: /

'Netko bi trebao dobiti otkaz'

Image
BILIĆ JE POKAZAO ENGLEZIMA TKO JE ŠEF NAKON KONTROVERZNE SITUACIJE: /

'Netko bi trebao dobiti otkaz'

Vratar Burnleyja Nick Pope još je u nekoliko navrata spriječio Raheema Sterlinga i Bernarda Silvu da povećaju prednost Cityja. No, u 68. minuti je i on bio nemoćan pred razornom snagom udarca Rodrija koji je s ruba kazenog prostora poslao loptu pod gredu za 3:0. U 87. minuti Pope nije mogao zaustaviti ni precizan udarac Mahreza za 4:0.

Uvjerljiv poraz Burnleyja ublažio je Brady pogotkom u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiolinu momčad do dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka čeka još veliki gradski derbi na Etihadu protiv Manchester Uniteda, koji je na rasporedu u subotu, 7. prosinca (18.30 sati), a Modri se mogu nadati da će Guardiola nakon ovih teških susreta na Maksimir doći s drugim sastavom, što bi bila velika usluga Dinamu.

Slavlje Crystal Palacea

U prvoj utakmici 15. kola Crystal Palace je pred svojim navijačima svladao Bournemouth sa 1:0, iako je domaća momčad od 19. minute igrala s igračem manje, nakon što je Sakho isključen zbog opasnog starta. Pobjedu za skok na peto mjesto ljestvice Palaceu je donio ganski veznjak Jeffrey Schlupp pogotkom u 76. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Liverpool sa 40 bodova iz 14 nastupa. Po 32 boda imaju Manchester City i Leicester, a 26 ima Chelsea. U zoni ispadanja su Southampton (12 bodova), Norwich (11) i Watford (8).

U srijedu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica, a sastaju se: Chelsea - Aston Villa, Leicester - Watford, Manchester United - Tottenham, Southampton - Norwich, Wolverhampton - West Ham (sve u 20.30 sati) te u gradskom derbiju Liverpool - Everton (21.15). U četvrtak će kolo zaključiti Sheffield United - Newcastle (20.30 sati) i Arsenal - Brighton (21.15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo