POSLIJE DRAMATIČNOG PORAZA: / Moral u taboru Vatrenih je na nivou! 'Želimo ići kući kao pobjednici'

13.1.2017.
13:21
VOYO logo

Hrvatska je nakon poraza na jedanaesterce od Čilea odradila novi trening u Nanningu i sprema se za utakmicu za treće mjesto, protiv izabrane vrste domaćina.

DRAMA U NANNINGU: Andrijašević majstorijom šokirao Čile,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu utakmicu moramo odraditi na način vodeći računa da svi pozvani igrači sudjeluju u ova dva susreta. Tako ćemo i raspodijeliti opterećenje za dvoboj s Kinezima i želimo ići kući kao pobjednici. Raduje me što ćemo igrati upravo s domaćinima, premda je šteta što se nismo našli u finalu", sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić, piše službena stranica HNS-a.

Ponosan na pristup igrača

Čačić je ponosan na pristup igrača ovom prijateljskom turniru koji, ruku na srce igrom i nisu oduševili protiv Čilea. Osim strijelca lijepog izjednačujućeg pogotka Andrijaševića, vratara Livakovića, Filipovića i Baraća u obrani, Šituma u veznom redu, te Peroševića u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, STR
Image
Foto: AFP, STR

"Jako sam zadovoljan načinom na koji momčad reagira na China Cupu, s obzirom na sve poteškoće s dugačkim putovanjem, vremenskom razlikom i kratkim pripremama. Reprezentativci su pokazali veliku strast igrajući za boje nacionalnog dresa", rekao je.

Čile je bio bolji, posebno u prvom dijelu i na početku drugog

Objektivno, Čile je u susretu s Hrvatskom bio bolji. Posebno u prvom i početku drugog dijela. Na krilima Vargasa i strijelca Pinaresa zadavali su glavobolje "kombiniranim Vatrenima", ali na kraju je susret otišao u produžetke jer se Hrvatska u posljednjih 30 minuta probudila, zaigrala ozbiljnije, koncetrirano u obrani, brzo u tranziciji i maštovito u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, STR
Image
Foto: AFP, STR

"Sve što su napravili protiv Čilea, reprezentacije koja je bila obilježena kao favorit, služi im na čast. Siguran sam da će isto napraviti i protiv Kine, dat će sve od sebe i mislim da ćemo opet moći biti zadovoljni", zaključio je izbornik.

Uoči subotnjeg dvoboja, Čačić se sastao s talijanskom trenerskom legendom Marcellom Lippijem, izbornikom Kine. Izbornici su porazgovarali o China Cupu, a Lippi je govorio i o životu, radu i nogometu u Kini te je posebno komplimentirao Čačiću na hrvatskim izvedbama na Europskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo