NAJVEĆI MISTERIJ MAKSIMIRSKE 128: / Guardiola za njega nudi 15 milijuna eura, a u Dinamu je nepoželjan!

Image

Dinamo je odigrao tri utakmice u Ligi prvaka i tako došao na pola puta u ovom elitnom nogometnom natjecanju.

20.10.2016.
10:45
VOYO logo

Tri poraza, nijedna pobjeda, gol razlika 0-8. Bilanca je to Dinamova nastupa ove sezone u Ligi prvaka. Ništa čudno, ako se uzme u obzir da je Uprava kluba ljetos odlučila prodati sve što se prodati da. I pritom mnogo zaraditi.

‘KAKAV JE TO GOLMAN, ČUDESNO’: Čitava Španjolska bruji o talentiranom Dinamovom vrataru

Dinamo rekordno prodavao i zaradio

Naime, ovo je ljeto bilo rekordno za Dinamo što se tiče zarade. Odlascima Pjace (Juventus, 23 milijuna eura), Roga (Napoli, 18 milijuna eura s bonusima), Brekala (Wolfsburg, šest milijuna eura), Taravela (Gent, milijun eura), Andrijaševića (Rijeka, 700.000 eura) i Šovšića koji je otišao na jednogodišnju posudbu u Hapoel iz Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dinamo je zaradio, samo od prodaje igrača, više od 44 milijuna eura, što je apsolutni rekord za zagrebački klub. Tolika rasprodaja igrača nakon Mamićeve ere u klubu iznenadila je mnoge. Ako se uzme u obzir Mamićeva politika prodaje igrača za veliki novac, to ipak možda i nije iznenađenje. Kako bilo, to se itekako rezultatski obilo o glavu Dinamu. U klub je ušao novac, a paralelno s time Dinamo je ovoga ljeta jako loše odradio prijelazni rok.

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Dinamo opet počastili zvijezdom petokrakom

Četa klinaca na velikoj sceni

Livaković dosta dobro brani, Jonas se još uvijek nije potpuno iskazao, dosta oscilira u formi, Lešković je mjesecima "out", Fiolić se tek privikava na dolazak u Dinamo, dok Perića i Karimija nema nigdje. Uz to, Dinamovi su klinci označeni kao oni koji bi trebali nositi Dinamo u Ligi prvaka, što je apsolutno suludo. Osim iz perspektive prodaje istih, odnosno, u vidu nekakvog maksimirskog izloga. Ali to je već neka druga priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je tu lud

Zaista, teško je i povjerovati da je netko u "modrom" klubu pomislio kako s djecom mogu parirati europskim velikanima. I klubovima poput Juventusa, Seville ili Lyona. Ti su mladići najmanje krivi, Dinamovi klinci pošteno odrađuju svoje minute.

Pokazuju napredak, dokazuju da će jednoga dana moći biti nositelji Dinama. No, za sada su ogledi protiv ovakvih jakih momčadi za njih ipak preveliki zalogaji. No, ono što oduševljava je ta hrabrost i drskost koja je bila viđena u utakmici protiv Seville. Trener ModrihIvajlo Petev u utorak navečer odlučio se za juriš na trostrukog uzastopnog prvaka Europske lige s golobradim mladićima poput Sose, Kneževića, Benkovića, Pavičića i Fiolića, s momčadi koja je protiv Seville imala prosjek godina, pazite sad ovo, 23,7 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U cijeloj ovoj priči jedino što je dobro da se ti klinci kale i osjete kako je to igrati s velikim dečkima, ali u takvoj situaciji Dinamo je, bez sumnje, kanta za napucavanje i apsolutno nekonkurentan u ovom elitnom natjecanju.

Fernandes - igrač s dva lica. I karaktera

Još jedna stvar koja je izuzetno važna kad govorimo o Dinamovim dosadašnjim nastupima u LP je - Junior Fernandes. To je nogometaš koji, kad hoće igrati, kad je pun motiva, onda je jedan od najboljih nogometaša HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad ga "okrene" na drugu stranu, onda živcira sve oko sebe i zarađuje suspenzije. Bivši trener Dinama Zoran Mamić nekoliko ga je puta kažnjavao i izbacivao iz momčadi. Zlatko Kranjčar u Puli ga je vadio iz igre u prvom poluvremenu jer se ovom nije dalo trčati, tj, nije pokazao - ništa. No, protiv Seville je bio sjajan. Rastrčan, hrabar, ambiciozan, kvalitetan...

Image
Image

U 3. kolu skupine H Lige prvaka Dinamo je u utorak navečer na kišnom Maksimiru izgubio od favorizirane Sevillle 0-1.

Čileanac je uklizavao, bio aktivan u oba smjera i mnogo je pretrčao, što mu se ponekad baš i ne da. Pa su ga na kraju utakmice uhvatili grčevi i zbog toga je bio zamijenjen. Što je samo znak koliko se Čileanac potrošio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić jednostavno mora igrati

I onda dolazimo do najvećeg misterija u Maksimirkoj 128. A taj misterij se zove - Ante Ćorić! Najvećeg talenta Dinamove svlačionice nema nigdje. Opet. Dolaskom Ivajla Peteva očekivalo se kako će Ćorić imati veću minutažu nego što je imao kod Kranjčara i privremenog trenera Željka Sopića koji ga je čak i izbacio iz momčadi zbog nezalaganja na treningu.

Ante Ćorić bio je godinama preodređen za velike stvari u Dinamu, a sad je stigmatiziran kao igrač koji nije poželjan i na kojeg se ozbiljno ne računa. Ljetos je bio vrlo tražen igrač. Posebno se za njegove usluge zainteresirao menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola, koji je nakon prvobitne odbijene ponude povećao novu na 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je riječ o mladom igraču (ima 19 godina), Ćorić u ovoj momčadi punoj klinaca može biti igrač odluke, onaj španer koji radi razliku na travnjaku, koji može momčadi dati ono nešto i pripremati se da jednog dana, ako ne ode negdje u Europu, bude vođa Modrih. No, za sada Ćorić nema povjerenje struke, Jedan od važnijih zadataka Ivajla Peteva je kako vratiti ovog mladog zagrebačkog dečka, miljenika maksimirskih tribina, koji je, kako kod u Dinamu na njega gledali, ipak preodređen za velike stvari.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo