NAJVEĆA SENZACIJA EURA: / Ima samo 18 godina, uništio je Hrvatsku i Poljsku i samo mu je nebo granica

Image
Foto: AFP, FRANCISCO LEONG

Renato Sanches, mladi 18-godišnji portugalski reprezentativac zabljesnuo je na Euru i promaknuo se možda i u prvo ime turnira.

1.7.2016.
11:46
AFP, FRANCISCO LEONG
VOYO logo

Sanches je prava senzacija Eura. Ili bolje rečeno - otkriće! Na Euro u Francusku je, doduše, stigao kao najveća senzacija kada su u pitanju mladi nogometaši, a tu ulogu opravdao je iako mu izbornik Fernando Santos nije davao pretjerano puno prilike na početku turnira.

Hrvatska javnost imala ga je priliku upoznati u susretu osmine finala prvenstva između Hrvatske i Portugala. Novi nogometaš Bayern Munchena, donedavno zvijezda lisabonske Benfice, ušao je u igru protiv Vatrenih u 50. minuti umjesto André Gomesa i napravio pravi dar - mar u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzaslužniji za pobjedu nad Hrvatskom

Portugal je njegovim ulaskom počeo bolje igrati, ofenzivnije, postali su opasniji u napadu. Upravo je Sanches bio jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji za pobjedu Portugala nad Vatrenima.

Upravo je on bio povukao kontru koju su Portugalci okrunili pobjedničkim golom u 117. minuti utakmice. Sanches je znalački dovukao loptu do kaznenog prostora gdje je Quaresma uposlio Ronalda, njegov udarac s pet metara Danijel Subašić je obranio, ali na odbijenu loptu natrčao je Quaresma i s jednoga metra glavom ju zakucao u mrežu, srušivši tako Hrvatskoj snove. I sinoć protiv Poljske je Sanches bio uvjerljivo najbolji pojedinac na susretu, a nakon utakmice izjavio je kako je bio uvjeren u prolaz protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Htio pucati drugi jedanaesterac protiv Poljske

"Rekao sam izborniku da želim pucati drugi jedanaesterac, bio sam siguran da ću postići pogodak. U svakom trenutku utakmice sam vjerovao u prolaz. Ne obazirem se previše na kritike, mi pričamo svojim igrama na terenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlo Ancelotti dobio na poklon biser iz Lisabona

Upravo je Sanches zabio izjednačujući gol za 1-1 u 33. minuti utakmice. Nakon Eura, čeka ga veliki izazov u Bayernu! Bavarski velikan još se prije uvjerio u veliku kvalitetu koju ovaj Portugalac posjeduje. Kvalitetu koja je eksplodirala na Euru! Mjesecima ga se povezivalo s Manchester Unitedom, ali on je dogovorio prelazak upravo u – Bayern! Tako je Carlo Ancelotti dobio na poklon biser iz Lisabona, a Benfica velik novac.

Naime, dogovorena odšteta je 35 milijuna eura, uz mogućnost dodatnog bonusa bude li Sanches, između ostalog, izabran u najbolju momčad svijeta i/ili postao dobitnikom "Zlatne lopte". Sanches je potpisao ugovor s bayernom na pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo