DEFINITIVNO JE POBJEDNIK

NAJSKUPLJI RASTANAK U POVIJESTI HNS-A: Šuker učinio Čačića milijunašem uručivši mu otkaz

Prema informacijama kojima barata Večernji list, odlazak Ante Čačića s klupe hrvatske nogometne reprezentacije najskuplji je rastanak u povijesti Hrvatskog nogometnog saveza, a sve nakon što je njegov predsjednik Davor Šuker povukao jedan potez u korist od naroda nikad prihvaćenom izborniku.

U trenucima dok je hrvatska izabrana vrsta bila vodeća u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dakle prije drame koje se primio novi izbornik Zlatko Dalić, Šuker je Čačiću povisio mjesečna primanja na 60,000 eura, tvrdi izvor.

Dodatna stavka u potpisanom ugovoru posebno je zanimljiva, a odnosi se na prijevremeni raskid ugovora prema kojem je HNS dužan Čačiću isplatiti dvanaest mjesečnih primanja. Prevedeno – 720,000 eura ili još malo jasnije gotovo 5,5 milijuna kuna.

Čačićev loš niz u plasman na SP u ovim trenucima pokušava preoblikovati Dalić. Uspješan je bio u Kijevu u utakmici koja je Hrvatskoj donijela baraž, slijede dvije utakmice protiv Grčke koje će odlučiti hoće li sjajna generacija nastupiti na Mundijalu u Rusiji sljedeće godine ili ga gledati pred TV prijemnicima.

Povratak na Net.hr