ZORAN BAHTIJAREVIĆ

NAJPOZNATIJI HRVATSKI NOGOMETNI LIJEČNIK O STANJU U HNL-U: ‘Čudi me da nema više zaraženih, situacija nije ružičasta’

Osvrnuo se i na pravila testiranja, odnosno odgovorio je na pitanje za koga je testiranje obavezno, a za koga nije

Koronavirus se pojavio uoči nastavka sezone u Prvoj HNL. Zaražen je nogometaš Lokomotive, a cijela se momčad testirala. Kako se sve ovo utjecati na novu sezonu? Najbolje je pitati stručnjaka.

Za RTL se iz Lisabona javio član zdravstvene komisije HNS-a i UEFA-e Zoran Bahtijarević koji je otkrio je li hrvatski nogomet u opasnosti od koronavirusa.

“Što se tiče rezultata za Lokomotivine igrače, ja sam uvjeren da će oni biti negativni. Čudim se da dosad nije bilo više toga, s obzirom da su nogometaši mladi ljudi koji imaju svoje potrebe. Bili su tjedan-dva na zasluženom godišnjem odmoru, družili se i, prema sadašnjoj situaciji u Hrvatskoj koja nije ružičasta, moram priznati da sam očekivao više slučajeva. Sve to znači da možemo čestitati našim klubovima u prvoj ligi na ozbiljnosti”, rekao je Bahtijarević.

[VIDEO] LOKOMOTIVA U SREDIŠTU NOGOMETNE EUROPE: Hajdukovci, vidite li ovo? Šef Lokosa rasturio Majstore s mora istinom koja boli

Tko mora na testiranje?

Osvrnuo se i na pravila testiranja, odnosno odgovorio je na pitanje za koga je testiranje obavezno, a za koga nije.

“Klubovi koji igraju europska natjecanja morat će biti testirani redovito. Drugim smo klubovima preporučili da se testiraju uoči početka natjecanja. Moramo uzeti u obzir epidemiološku i financijsku situaciju i ne smijemo izazvati prevelik broj testiranja zbog onih kojima je stvarno to potrebno”, zaključio je Bahtijarević.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr