NA METI MNOGIH

NAJOMRAŽENIJI ČOVJEK U PORTUGALU: Ronaldov ‘krvnik’ prokomentirao onaj brutalni start

Igrala se deveta minuta utakmice kada je Dimitri Payet u jednom dvoboju za loptu udarcem u koljeno na travnjak srušio Cristiana Ronalda. Cijela situacija glavnom sucu ogleda Marku Clattenburgu nije djelovala odveć ozbiljno i Francuz je ostao bez javne opomene. Ronaldo je, pak, ostao bez prilike da sudjeluje u borbi za naslov.

Ronaldo je u dva navrata pokušao nastaviti utakmicu, no bol je bila prejaka i u suzama je na nosilima bio primoran napustiti travnjak Stade de Francea. Ostao je uz teren u ‘ulozi’ trenera, bodrio je svoje suigrače, ‘živio’ s njima svaki duel, svaki udarac i u konačnici i slavio s njima pobjedu 1:0 pogotkom Edera, igrača koji je ušao s klupe za pričuve.

Bez namjere

S druge je strane Payet, vjerojatno najomraženija osoba u Portugalu u toj 25. minuti, travnjak napustio u 58. kao dio neuspješnog plana Didiera Deschampsa da od svoje momčadi izvuče ono potrebno za pobjedu. Ideja nije uspjela, Portugal je slavio, a Payet je sve ovako prokomentirao:

“Bila je to borba za loptu, samo to. Nikakva mi namjera nije bila ozlijediti ga, nije u mojoj prirodi biti negativac na travnjaku. To ne treba dovoditi u pitanje.”

Portugal je svoje iskoristio

Potom se osvrnuo na rasplet ogleda:

“Razočarani smo. Imali smo dojam da smo mi ti koji imaju kontrolu lopte i bolje prilike, ali smo promašivali gol kojim bismo okrenuli situaciju u našu korist. Oni su zabili iz jedne od rijetkih prilika koju su stvorili i taj je gol odlučio sve. Gol nismo postigli zbog cijelog niza razloga. Njemačkoj smo zabili dva i to u trenucima njihova posjeda lopte. Ovo je bilo slično, samo s drukčijim raspletom. Zaustavljeni smo na samom kraju, ali to je nogomet. Tako to ponekad biva.”

Povratak na Net.hr