banner

BOŽJA RUKA

NAJKONTROVERZNIJI GOL U POVIJESTI: Zauvijek će se ovo prepričavati; Tko zna kako bi se sve kasnije odvilo da mu je ovo bilo svirano

Zauvijek će se pamtiti ‘Božja ruka’

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena, legendarni Diego Armando Maradona, u srijedu je preminuo u Argentini od posljedica srćanog udara. Imao je 60. godina.

RIJETKI ZNAJU PRIČU O MARADONI I HRVATSKOJ: Kći je nazvao po Dalmaciji; ‘Znate što su mi rekli…’

Argentinci prošli dalje rezultatom 2:1

Prisjećamo se njegovih najpoznatijih, najvećih trenutaka karijere, a njegov najkontroverzniji gol u karijeri, i općenito u nogometnom povijesti, zasigurno je popularna i već opjevana “Božja ruka”. Na SP-u u Meksiku 1986., na kojem je postigao najbolji gol u karijeri i osvojio naslov prvaka svijeta, bio je i dvostruki strijelac tada protiv Engleske.

Prvi njegov gol na toj utakmici i dan danas se prepričava, zauvijek će se prepričavati. Argentinci su prošli dalje rezultatom 2:1, no pitanje je kako bi se stvari odvijale da Maradona nije rukom postigao pogodak za vodstvo Argentine 1:0 u 51. minuti.

Osvojio naslov prvaka svijeta na tom turniru

Inače, Maradona je s Argentinom tada osvojio naslov prvaka svijeta u dramatičnom dvoboju s reprezentacijom Zapadne Njemačke (3:2).

Povratak na Net.hr