NAGRADA ZA NEOČEKIVANI USPJEH: / Hrvatska trenerska senzacija na pragu novog angažmana

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je maleni Crotone senzacionalno uveo u najviši razred talijanskog nogometa hrvatski stručnjak Ivan Jurić u sljedećoj bi sezoni ipak mogao sjediti na klupi drugog kluba.

8.5.2016.
15:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Crotone je prije nekoliko dana prvi put u 93-godišnjoj klupskoj povijesti potvrdio plasman u Seriju A. Fantastičan je to doseg za klub koji ima jedan od najmanjih proračuna u ligi i koji se prošle godine jedva spasio od pada u treći rang talijanskog nogometa.

Zamjena za Gasperinija?

Jurić je kao igrač nosio dres Crotonea, a prošlo je ljeto postao i trener kalabrijskog kluba. Nastavak trenerske karijere mogao bi ga odvesti u još jedan klub u kojem je proveo dio igračkih dana. Predsjednik Genoe Enrico Preziosi priznao je u izjavi za talijanski Sky Sport da je 40-godišnji hrvatski stručnjak jedan od kandidata za nasljednika Gian Piera Gasperinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak sam bio na večeri s Gasperinijem i razjasnili smo svoje pozicije. Donijet ćemo odluku koju smatramo najboljom", rekao je Preziosi najavivši tako odlazak aktualnog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijenimo njegovu radnu etiku'

"Jurić je bio u našem klubu nekoliko godina i pružio nam šansu da cijenimo njegovu radnu etiku. On je nedvojbeno jedan od naših bivših igrača koji bi ponovno mogli postati dio kluba", istaknuo je gazda Genoe koja će sezonu završiti u srednjem dijelu ljestvice Serije A.

Jurić je igrao za Genou od 2006. do 2010. godine, a kasnije je u dva navrata trenirao juniore istoga kluba. Zanimljivo je da bi sada mogao dobiti priliku zamijeniti trenera koji mu je bio mentor i kojem je bio pomoćnik u Interu i Palermu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo