Nagrada Modriću izazvala ogorčenje: Konkurencija sumnja na muljažu

29.10.2014.
9:39
VOYO logo

Dan nakon svečanosti na kojoj su uručene nagrade najboljima za sezonu 2013/14 oglasio se predsjednik Atletico Madrida Enrique Cerezo. Ogorčen je jer je njegovom klubu, koji je osvojio naslov španjolskog prvaka, u konačnici pripala samo jedna nagrada - osvojio ju je Diego Simeone za najboljeg trenera lige.

Priznanja za najboljeg igrača (Cristiano Ronaldo), najboljeg braniča (Sergio Ramos), najboljeg centralnog veznjaka (Modrić) i najboljeg napadača (Ronaldo) završile su u redovima omraženog Atleticovog gradskog rivala Real Madrida. Istina je da je Kraljevski klub osvojio Ligu prvaka, ali u nacionalnom prvenstvu, koje bi trebalo biti važnije u ovom izboru, bio je tek treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim je završila svečanost, nisam prestao primati pozive i poruke oko nagrada. Oko Atleticovih igrača vlada jednoglasno mišljenje. Želim čestitati Gabiju, Kokeu i Mirandi kao da su osvojili priznanja", rekao je Cerezo za Marcu i jasno dao do znanja tko je, po njemu, trebao uzeti nagrade.

Gabi je, inače, bio konkurent Modriću, Miranda je ostao iza Ramosa, a Koke je, kao i naš Ivan Rakitić, gledao u leđa Andresu Iniesti u utrci za najboljeg ofenzivnog veznjaka lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ništa protiv osvajača, ali ako želimo da ove nagrade imaju bilo kakvu važnost, moramo mijenjati sustav. Ipak govorimo o ligi koju smatramo najboljom na svijetu. U izboru za Zlatnu loptu, glasovi su javni, a u slučaju LFP-a sve ostaje tajna", dodao je Cerezo i tako dao naslutiti da nije siguran u vjerodostojnost izbora za koji mnogi mediji u Španjolskoj tvrde da je pod velikim utjecajem Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo