NOVI KEKOV KREATOR

OSTALI BEZ FRANKA, ALI ODMAH ODGOVORILI S POJAČANJEM: Prije Rijeke igrao za 13 klubova

Nekoliko sati prije nego što je stigla potvrda Andrijaševićeva transfera na Rujevici je trogodišnji ugovor s bijelima s Rujevice potpisao je Damjan Đoković.

Riječ je o 27-godišnjem veznjaku rođenom u Zagrebu koji je nogometno odrastao u Rotterdamu zbog čega osim hrvatske ima i nizozemsku putovnicu. Đoković je u Rijeku stigao iz redova talijanske Spezije potpisavši ugovor na tri godine, a kako će i sam istaknuti najbolje se osjeća u sredini vezne linije.

GOTOVO JE: Andrijašević odlazi iz HNL-a! ‘Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju’

“Dolazim u klub kojega sam u zadnje vrijeme intenzivnije pratio jer su kao ekipa napravili povijesan rezultat. Kada sam bio u Speziji malo sam se bolje upoznao s Rijekom. Kako sam vidio kako se klub razvija, kako je ovo odlična baza za budućnost jako mi je drago da sam tu potpisao”, rekao je Đoković čije riječi prenosi službena internetska stranica HNK Rijeke.

Đoković je karijeru počeo u Nizozemskoj, igrao je za ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam i Sparta Rotterdam. Nakon toga Damjan je otišao u redove Spartaka iz Trnave, a sezonu 2010./2011. trenirao je u redovima hrvatskog drugoligaša Gorice.

Uslijedili su nastupi za Monzu i Cesenu da bi zatim potpisao za Bolognu. Đoković je zatim odmah otišao na posudbu Cluj, te Livorno. U sezoni 2015./2016. potpisao je za Gazélec Ajaccio da bi iduće sezone potpisao za Greuther Fürth.

“Igrao sam za puno momčadi, vjerujem i nadam se da ću u Rijeci ostati duže i ostaviti dublji trag”, zaključio je Damjan Đoković.

Povratak na Net.hr