NACIONALISTIČKI SKANDAL NAKON VRUĆE UTAKMICE: / 'Je*em ti majku četničku, j*bo ti Arkan majku'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Vruće je jučer bilo na prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u Tuzli između Slobode i Sarajeva (pobjeda Slobode 2:1).

10.3.2016.
9:00
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Miodrag Ješić žestoko je izvrijeđan od strane domaćih navijača na gradskom stadionu Tušanj nakon Kup utakmice Slobode i Sarajeva. Domaći navijači brutalno su izvrijeđali trenera Sarajeva po kojem su sasuli rafale uvredi i psovki na nacionalnoj osnovi. Do verbalnog incidenta došlo je u trenutnu kad je Ješić sa svojim suradnicima atletskom stazom išao prema svlačionici, piše srpski Kurir.

U tom trenutku, sa tribina su se začule uvredljive psovke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psovke sa tribina

"Je*em ti majku četničku, j*bo ti Arkan majku", osrilo se sa tribina. Ješić je na provokacije sa tribina odgovorio smirenošću, ali su ga zabolile. Toliko, da je nakon susreta ušao u konflikt sa novinarima kojima je, između ostalog, kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što se vrlo nekulturni i nepristojni nemam što odgovarati na vaša pitanja. Hvala vam i uživajte. Ovo je zaista neprimjereno. Nemojte biti navijači, budite novinari", poručio je srpski stručnjak na klupi Sarajeva predstavnicima medija naglasivši kako bi bilo dobro da "sedma sila" ima dozu kućnog odgoja.

'Budite sportski novinari'

"Morate imati samokontrole kad postavljate pitanja. Nemojte biti lokalpatriote, budite sportski novinari", dao je do znanja Ješić, piše bosanskohercegovački portal Source.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari, koji su očito bili nezadovoljni razvojem situacije, upitali su Ješića da li se srami zbog suđenja na ovoj utakmici, te da li je sramotno da se dosudi, kako je novinar naveo u pitanju, jedanaesterac za Sarajevo na onakav način. Srbijanski stručnjak je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li je bio jedanaesterac ili ne, ja to ne mogu komentirati, a niti vi", jasan je bio Ješić.

Tučnjava navijača na stadionu

Vrijedi spomenuti kako je ova utakmica bila izuzetno vruća, nabrijana. Naime, za vrijeme susreta došlo je do tučnjave navijača Sarajeva i Slobode. To je bila svojevsrna uvertira Ješićevom vrijeđanju nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOSANSKI LONAC /

Horde zla divljale u Tuzli pa izbačene sa stadiona

Image
BOSANSKI LONAC /

Horde zla divljale u Tuzli pa izbačene sa stadiona

Do sukoba je došlo na poluvremenu susreta. Navijači Sarajeva Horde Zla pokušali su uzeti transparent domaćim pristalicama. Preskočili su ogradu i njih otprilike petnaestek, dvadesetak zaletilo se prema tribini sa domaćim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija očistila dio tribine i izbacila Horde Zla sa stadiona

U tom trenutku, navijački balon ogorčenja puca. Domaći navijači preskočili su ogradu i krenuli prema gostujućim huliganima. Došlo je do žestokog sukoba u kojem su domaći navijači koristili kamenje, Horde Zla su se u toj situaciji malo povukle ispred svoje tribine zbog kamenica, ali su stale na crtu. Redari nisu uspjeli spriječiti direktan okršaj na tartan stazi iza gola i intervenirati je morala policija.

Na kraju je interventna policija istjerala Horde Zla sa stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo