Multimilijunaš u 38. godini, a radi za tisuću eura!

Večerašnji dvoboj Milana i Barcelone najveća je poslastica četvrtfinala Lige prvaka. Kako i ne bi bio kada će na stadionu Giuseppea Meazze istrčati nogometaši vrijedni 848 milijuna eura, ali i jedan ‘kapitalac’ sa zviždaljkom. Susret pratite uživo na portalu Sportski.net od 20.45 sati.

Messi vrijedi 100 milijuna, Iniesta 65, Fabregas 55, Ibrahimović 37, Xavi 35. No, u ples milijuna uklopit će se i glavni sudac utakmice Jonas Eriksson. Suđenjem se doslovno bavi iz čistog hobija. Naime, Šveđanin na računu ima čak 10 milijuna eura!

Multimilijunaš je ogroman novac zaradio prodajom televizijskih prava. U međuvremenu je kompanija prodana na aukciji, a Eriksson je s 15 posto udjela u vlasništvu zaradio dodatnih šest milijuna eura, pa švedski mediji procjenjuju da sada na računu ima barem 10-ak milijuna.

Nakon što je otišao iz poduzetničkih voda, početkom 2007. godine Eriksson se odlučio posvetiti samo suđenju. U sezoni 2009./2010. postao je član najviše, elitne kategorije UEFA-inih sudaca, što znači da ima i najviše takse za dijeljenje pravde na nekoj utakmici.

Nakon što završi utakmicu u Milanu te otrpi prigovore najboljih igrača Barcelone i Milana, Messija i Ibrahimovića, u džep će spremiti 1000 eura, plus 600 eura za tri dnevnice. Za njega je to doslovno sitniš.

“Prijatelji me često zafrkavaju da sam jedini sudac kojega se ne može potkupiti”, šali se Eriksson i dodaje:

“Voditi utakmice u kojima igraju najbolji nogometaši svijeta za mene je neopisiv užitak, nije mi žao što sam otišao iz poslovnih voda”.

Zanimljivo, Eriksson u utorak slaviti 38. rođendan, a talijanski mediji našalili su se da bi bez problema mogao počastiti pićem svih 80.000 navijača koji će biti na milanskom stadionu.

Dok se Eriksson obogatio prije nego što je ozbiljno počeo suditi, jedan od najpoznatijih nogometnih djelitelja pravde svih vremena, legendarni ćelavac Pierluigi Collina obogatio se zahvaljujući suđenju. Bio je toliko popularan da je stalno snimao reklame, a zbog sponzorskog ugovora s Opelom, koji je bio i sponzor Milana, morao je zbog sukoba interesa završiti karijeru. Danas je milijunaš.

Povratak na Net.hr