NEVJEROJATNO

MRŽNJA KOJA NEMA KRAJ: Pogledajte kako je izgledalo rukovanje trenera koji ne mogu vidjeti jedan drugoga

Odnos između Josea Mourinha i Arsenea Wengera bio je jedan od glavnih tema uoči derbija između Manchester Uniteda i Arsenala u 12. kolu engleske Premier lige.

Mržnja između dvojice trenera poprimila je tijekom godina epske razmjere iako se malo tko uopće može sjetiti kada je sukob počeo i zašto. No, verbalno prepucavanje između Portugalca i Francuza redoviti je scenarij uoči svakog njihovog dvoboja, a dvojac se u sezoni 2014/15 skoro i potukao uz aut-liniju. Prije subotnje utakmice Wenger i nije previše dolijevao ulje na vatru, ali za Mourinha se to ne može reći.

Mourinho se hvali statistikom

“Mislim da gospodin Wenger ima poštovanje drugih, za razliku od mene. No, ja sam svoj posljednji naslov osvojio prije 18 mjeseci, a ne prije 18 godina”, piknuo je trener Uniteda svoga kolegu.

Mourinho razlog za bahatost nalazi i u međusobnim dvobojima protiv Wengera: kao trener Chelseaja je 14 puta igrao protiv Arsenala i izgubio samo jednu utakmicu i to onu najmanje bitnu – engleski Superkup.

U svakom slučaju, Mourinho i Wenger su se prije subotnjeg ogleda po protokolu morali rukovati, što se i dogodilo. Bio je to, međutim, prilično smiješan kontakt u kojem je svatko gledao na svoju stranu i tražio način da što prije pobjegne…

Povratak na Net.hr