Mourinho svijetu otkrio svoju veliku želju

Dubai je posljednjih dana bio domaćin konferencije Globe Soccer o profesionalnom nogometu. Nagradu za najboljeg trenera u 2012. godini tom je prigodom primio Jose Mourinho.

29.12.2012.
12:47
VOYO logo

Trener Real Madrida je na konferenciji govorio o svojem viđenju današnjeg nogometa, o odnosima s igračima, ali i o aktualnim temama. Primjerice, o vrlo lošim ovosezonskim igrama njegovih nogometaša zbog kojih je došao na udar španjolskih medija, posebno nakon što je prošli vikend u dvoboju protiv Malage ostavio na klupi prvog vratara i klupsku ikonu Ikera Casillasa. "Navikao sam na pritisak. Prošli tjedan se nekome može činiti lošim, ali za mene je bio fantastičan. Mediji moraju prodati svoj proizvod, a posljedica toga su ponekad laži", poručio je portugalski stručnjak. O tome što čini dobrog trenera Mourinho je rekao: "Svaki trener ima dobrih i loših razdoblja. Nije lako upravljati ekipom u kojoj se nalazi 20 ili 25 igrača različitih nacionalnosti. Nogomet im mora biti najvažnija stvar u životu, a trener to treba ugraditi u njih. Meni je najvažniji cilj svakodnevno motivirati svoje igrače."

Našalio se potom Mourinho i na temu skorašnjih sudara Reala i Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka. Poznato je da Portugalac i njegov kolega na klupi Uniteda Alex Ferguson prilikom svakog susreta razmjenjuju butelje vina. "Poznajući Fergusonov ukus za vina, putovanje u Manchester će me koštati nekoliko stotina eura", uz smijeh je kazao Mourinho, te za kraj otkrio još jednu svoju ambiciju. "Volio bih biti izbornik Portugala, ali još nije vrijeme za to." Mourinha je tijekom seminara u Dubaiju posebno nahvalio jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači moraju osjećati da ih trener razumije. Kao bivši igrač i sadašnji trener, mogu reći da je Mourinho svjetska klasa i da posjeduje veliku empatiju. Igračima je ključno da trener podržava njihovu profesionalnu ambiciju, a Mourinho zna kako to činiti", poručio je veliki Argentinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo