MODRIĆEV CRVENI KARTON POKRENUO LAVINU: / Španjolci nazvali prekršaj po hrvatskom nogometašu

Image

Modrić je isključen u 56. minuti nakon intervencije VAR-a

19.8.2019.
11:46
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić isključen je u susretu prvog kola španjolskog prvenstva u 3-1 (1-0) gostujućoj pobjedi madridskog Reala protiv Celte u Vigu.

Modrić je isključen u 56. minuti nakon intervencije VAR-a. Glavni sudac Estrada dosudio je prekršaj za Celtu nakon što je Modrić uz samu aut-liniju čepovima svoje kopačke pogodio Denisa Suareza po Ahilovoj tetivi. No, dok su se domaći pripremali izvesti slobodni udarac videoasistenti su poručili estradi kako bi trebao pogledati snimku prekršaja jer se možda radilo o Modrićevoj grubosti. Iako snimka sugerira kako je naš kapetan nenamjerno nagazio Suareza, glavni mu je sudac nakon pregleda snimke pokazao izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je prvi izravni crveni karton koji je Modrić dobio u karijeri, a tek drugi ukupno. Prije pet godina je dobio dva žuta kartona u susretu španjolskog Superkupa protiv madridskog Atletica.

Image
Foto: Screenhshot
Image
Foto: Screenhshot

Pravila su jasna

Nakon utakmice uslijedila je velika rasprava oko toga je li Modrić zaslužio karton. Na njegovu žalost, nova pravila su takva i propisno je kažnjen, a to je potvrdio i ugledni sudački ekspert Andjuar Oliver za Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nova pravila su jasna. Prekršaj na gležanj protivnika je izravni crveni karton, to je napravio i Modrić na Suarezu", komentirao je sudački stručnjak Andujar Oliver za Marcu.

A da ovo nije izoliran slučaj imali smo prilike vidjeti u istom kolu. U redovima Getafea protiv Atletica igrač Jorge Molina dobio je izravni crveni karton za gaženje po gležnju supraniku Thomasu Parteyju. Sudac mu je prvo dao žuti karton, ali kada je pogledao snimku promijenio je odluku i dao mu izravni crveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcin sudački ekspert i ovaj se put složio kako je odluka ispravno odnesena, a prekršaj su već nazvali po njemu 'a la Modrić'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo