MODRIĆA SILNO IZNENADILO PITANJE NOVINARA O NJEGOVOJ PROŠLOSTI: / 'Nisam uopće znao za tu informaciju'

Image

Utakmicu je uz izbornika Dalića najavio i kapetan Luka Modrić

15.11.2019.
20:59
VOYO logo

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je najvažnija kvalifikacijska utakmica za plasman na Euro 2020. U slučaju da Vatreni uzmu barem bod u pretposljednjem, a za Hrvatsku posljednjem, kolu natjecanja po skupinama, Hrvatska će se izravno plasirati na Euro. Poraz bi zakomplicirao stvari jer onda bi ovisili o ishodu posljednjeg kola u kojem Slovačka mora svladati slabašni Azerbajdžan i onda bi preskočila Hrvatsku na ljestvici i gurnula ju prema playoffu Lige nacija.

Utakmicu je uz izbornika Dalića najavio i kapetan Luka Modrić, koji je govorio o razlozima zbog kojih i dalje svim srcem igra za Vatrene, a bilo je tu i zanimljivih pitanja vezanih za njegovu prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

09.10.2019.,Split - Na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije na pitanja su odgovarali kapetan Luka Modric i izbornik Zlatko Dalic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zašto je i dalje tu?

Modrić je s reprezentacijom kao kapetan osvojio srebro na SP-u, što ga točno i danas motivira da dalje igra za reprezentaciju?

“Motiv je igranje za Hrvatsku, nositi dres i slušati himnu. Srcem sam odlučio, nisam gledao na sebe hoće li mi to odmoći u klupskom ritmu. Uživam tu, volim igrati za reprezentaciju, to je najveća počast za igrača, a još sam i kapetan. Nadam se da pomažem mladima svojim primjerom i tu sam za njih. To su razlozi zbog koji sam ostao… Nisam ni razmišljao”, rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

05.09.2019., Trnava, Slovacka - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice 4. kola skupine E za Europsko prvenstvo protiv Slovacke. Luka Modric , Zlatko Dalic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Napada ćemo Slovake

Kako će Hrvatska igrati protiv Slovačke? U prvoj su ih utakmici razbili, a sada će sigurno protivnici promijeniti pristup.

“Mi smo momčad koja ne zna igrati na rezultat i ne zna se braniti, naš stil igre je takav da se želimo nadigravati i želimo napadati, a takav ćemo pristup imati i sutra. Nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata… Svjesni smo da pobjedom i remijem idemo na Euro, tako da naravno da pritisak postoji. No, svjesni smo naše kvalitete, igramo kod kuće, imamo navijače iza sebe i imamo dodatan motiv. Oni će nas u teškim trenutcima podignuti navijanjem i bodrenjem. Razmišljamo pozitivno, naravno da ima i drugih opcija, ali nadam se da ćemo se dobrom igrom i uz podršku publike kvalificirati na Euro”, veli Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

05.09.2019., Trnava, Slovacka - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice 4. kola skupine E za Europsko prvenstvo protiv Slovacke. Luka Modric Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Modrić o Slovacima

Slovaci su ga potom malo rešetali pitanjima, kako će vidi njihove igrače, posebice one koje poznaje.

“Prije svega, jako dobra ekipa, rezultat iz Slovačke sigurno nije odraz njihove kvalitete. Morat ćemo obratiti pažnju na sve njihove kvalitete, njihov najjači dio je vezna linija. Morat ćemo tu biti dobri, cijela momčad je dobra, ako moram nešto istaknuti, to je veza… Poznajem igrače, naravno. Lobotku dosta bolje jer smo već nekoliko puta igrali protiv Celte. Protiv Mallorce nisam igrao, tako da nisam izgubio. Dobri igrači, sve pohvale”, kaže kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko će utjecati na ishod to što nedostaje dosta prvotimaca. “Nije utjecalo nikako na nas, igrači kojih nema su važni i nedostajat će, ali igrači koji će ih zamijeniti će odigrati na nivou i pokazati da su s pravom u reprezentaciji. Tako je bilo svaki put, vjerujem da se izostanci neće osjetiti”, smatra Modrić.

Image
Image

05.09.2019., Trnava, Slovacka - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice 4. kola skupine E za Europsko prvenstvo protiv Slovacke. Luka Modric , Zlatko Dalic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pitanje iz prošlosti

Zatim su ga novinari malo zatekli pitanjem iz prošlosti. Malo je poznato da je Modrić možda trebao igrati u Slovačkoj. Godinu dana prije Tottenhama tražio ga je Pavel Vrba, tadašnji trener Žiline. “Iskreno, nisam znao za tu informaciju”, malo su iznenadili Luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo