NOVI UDARAC

MODRIĆ U SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Luka pod povećalom španjolskih vlasti, prijeti mu optužnica

Španjolski ministar financija Cristóbal Montoro rekao je u utorak u Madridu kako nogometaši optuženi za utaju poreza nisu ‘delinkventi’ sve dok im se ne dokaže krivnja, dok dnevni list AS navodi kako je i Luka Modrić pod njegovim povećalom.

“Sportske aktivnosti trebale bi biti primjer drugima u društvu. Sportaši moraju biti posebno pažljivi u svome ponašanju te bespogovorno ispunjavati svoje obveze zbog posljedica na društvo”, izjavio je Montoro na gospodarskom forumu koji su organizirale poslovne novine Cinco Dias.

BIVŠA MINISTRICA O SLUČAJU MODRIĆEVA SVJEDOČENJA: ‘Ako USKOK nije snimao iskaz, onda imaju ozbiljan problem’

ODVJETNIK DAVORIN KARAČIĆ ZA NET.HR O ‘SLUČAJU MODRIĆ’: ‘Luka može završiti u zatvoru i do pet godina, ali…’

Modrićev slučaj nije pred zastarom

Branio je rad Porezne uprave koja “ne gleda o kojem se imenu radi” u istrazi moguće utaje poreza. Španjolsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv bivšeg trenera Real Madrida Joséa Mourinha, a prošli tjedan i protiv napadača Cristiana Ronalda, dobitnika nagrade Zlatna lopta za najboljeg nogometaša svijeta u prošloj godini. Prije njih je podignuta optužnica protiv nekadašnjeg napadača i sportskog direktora Real Madrida Predraga Mijatovića, bivšeg napadača Atlética Radamela Falcaa, igrača Real Madrida Fabija Coentraa, bivšeg igrača Angela Di Marije te njihovog i Ronaldovog agenta Jorge Mendesa. Svi su optuženi za otvaranje tvrtki i računa u inozemnim poreznim oazama preko kojih su dobivali novac od sponzora ne plaćajući porez u Španjolskoj.

DORH POKRENUO ISTRAGU: Protiv Modrića otvoren postupak zbog lažnog svjedočenja na suđenju Mamiću!

SPORNE RIJEČI LUKE MODRIĆA NA SUĐENJU BRAĆI MAMIĆ: ‘To ja nikad nisam rekao! Ja sam vam rekao tamo da se ne mogu sjetiti’

Modrić i Bale su pod povećalom španjolskog Ministarstva financija”, pišu u utorak sportske novine AS sa sjedištem u Madridu.

“Slučaj Modrić odvijat će se polako jer njegova moguća zastara nije blizu. Prije njega će biti poznato podizanje optužnica protiv nekih drugih igrača. Bit će iznenađenja idućih dana, ne samo u Real Madridu nego i drugim klubovima”, navodi AS.

Svi dosad optuženi igrači i dužnosnici imaju problema zbog poreza iz 2011. godine, a idući mjesec sve potencijalne prijevare odlaze u zastaru ukoliko državno odvjetništvo ne podigne optužnicu.

Otvorio tvrtku u Luksemburgu

Hrvatski kapetan Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. a zatim sa suprugom Vanjom otvorio tvrtku u Luksemburgu preko koje je dobivao novac od reklama i sponzora, objavile su novine El Mundo u prosincu temeljeći tekst na povjerljivim podacima dobivenima od platforme Football Leaks. Porezna uprava je nad Modrićem otvorila istragu 18. siječnja 2016. u 10 sati, pokazuje izvadak objavljen u El Mundu.

Modrić u utorak nije bio dostupan za komentar. U Poreznoj upravi u utorak popodne nije bilo dostupne osobe za komentar teksta u AS-u i istrage.

Povratak na Net.hr