hnl

‘Dinamova pobjeda je nezaslužena!’

Dinamo je na Poljudu svladao Hajduk s 1:2. Iako su Bijeli imali terensku inicijativu tijekom većeg dijela utakmice, Modri su spretno i sretno došli do nova tri boda.

“Mislim da smo bili bolji u svakom segmentu igre, ali da se pokazalo da ne pobjeđuje uvijek bolji. Dinamova pobjeda je nezaslužena. Nažalost, nismo uspjeli ni s brojčanom nadmoći ništa napraviti. Ništa, treba čestitati pobjedniku. Jako teško da ćemo sada dostići razliku na tablici”, istaknuo je kapetan Hajduka Mirko Oremuš.

Njegov nekadašnji suigrač, a danas član Dinama, Duje Čop, ima potpuno drugu sliku derbija.

“Zaslužili smo pobjedu iako je bilo tvrdo i neizvjesno. Obje momčadi su išle napadački, cijela utakmica je bila vatrena, no mislim da smo za nijansu bili bolji.”

Iako je s tribina bilo i ružnih povika na njegov račun, Modri napadač se na to nije previše osvrtao

“Isključio sam se i uživao sam u punom stadionu. Da barem tako igram svaku utakmicu. Šteta što nisam zabio jer sam imao dvije lijepe šanse. Naslov prvaka još nećemo slaviti jer nas čeka nova utakmica u subotu”, zaključio je Čop za Večernjak.

Od trenera Hajduka nisu se čule pritužbe po završetku derbija, ni na suce, ni na vlastite igrače.

“Omelo nas je malo što se utakmica odgodila jer su se naši igrači dva puta maksimalno pripremali, no i Dinamovi su. Dali smo sve od sebe, nemam što zamjeriti igračima, žao mi je samo navijača što nisu vidjeli pobjedu, žao mi je što smo prekinuli uspješan niz kojeg smo imali dosad, no što je tu je”, rekao je Krstičević.

Jurčić je upitan da prokomentirao prekinut Dinamov niz od 1967 dana bez pobjede na Poljudu.

“Uvijek se Dinamu zbrajaju samo negativni statistički podaci, a ima ih puno više pozitivnih koji se ne spominju. Ipak, ne pobjeđuje se na Poljudu svaki dan i sretan sam iako nisam zadovoljan određenim dijelovima naše igre. Izostao je pas kojeg sam želio i nezadovoljan sam realizacijom jer kad imaš 3-4 zicera na Poljudu moraš zabiti.”

Jurčić je u kontekstu mladih igrača spomenuo Jedvajev primjer. Mladi branič Dinama odigrao je odličnu utakmicu, kao da mu je to već tko zna koji derbi.

“Njemu je to tek treća prvoligaška utakmica i mislim da nema veze koliko je tko igrao. Mi znamo da Jedvaj igra dobar nogomet. Šimunić pak daje iskustvo, ali ja ne bi izdvajao nikoga jer kad si pola sata s igračem manje, onda je to pobjeda momčadi.”

Povratak na Net.hr