AJMO HRVATSKA: / Mini Vatreni sutra započinju svoj nastup u Beogradu

Image
Image
4.2.2016.
16:43
VOYO logo

"Kazahstan ima Brazilce koji su nositelji igre klupskog prvaka Europe, a većinu utakmice igraju s brazilskim igračem-vratarom, koji jako dobro igra nogom. No, veći je problem što time ne dopuštaju protivniku razviti svoju igru, razbija se ritam, uvlače nervozu i samo čekaju trenutak kada će im protivnik postati nervozan. To su pokazali i protiv Rusa, a osim toga jako su dobri u prekidima. Moramo biti strpljivi, a ovisno o razvoju zbivanja možda i mi upotrijebimo njihov sustav, makar ga niti jedan trener ne voli, jer on uništava futsal", rekao je, kako prenosi u četvrtak internetski portal HNS-a, hrvatski izbornik.

Kazahstan izgubio od Rusije

U petak Hrvatska igra protiv Kazahstana u 18.30 sati. U prvom susretu skupine C u srijedu je Rusija pobijedila Kazahstan sa 2:1, a svi golovi pali su u prvom poluvremenu u razmaku od 74 sekunde. Oba gola za Rusiju zabio je Brazilac Romulo (11:01, 11:28), a strijelac za Kazahstan bio je Šerik Žamankulov (12:15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Rusija je favorit skupine, budući da se radi o momčadi koje je 1999. bila europski prvak, a još četiri puta osvajali su srebro (1996, 2005, 2012, 2014).

Nakon Kazahstana, na redu je Rusija

"Rusima je prva petorka praktično brazilska. Rusija puno rotira, koristi 10 do 12 igrača, i njihov je cilj ulazak u finale. Igrali smo s njima prijateljske utakmice koje su završile neriješeno i bili bismo sretni da tako bude i u Srbiji. Ipak, više ćemo znati poslije susreta s Kazahstanom", kazao je izbornik Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u nedjelju, 7. veljače, čeka dvoboj protiv Rusije.

"Nama je najvažnije da smo opet ovdje, po treći put zaredom na europskoj smotri, i cilj nam je potvrditi prošle rezultate, odnosno pokazati da plasmani u polufinale i četvrtfinale nisu bili slučajni. Na prošlom EP-u nitko nam nije dao ni gram šanse protiv Španjolske, pa smo ipak iznenadili mnoge i odigrali neriješeno. Dovoljno smo pametni i profesionalni, imamo odlične uvjete i podršku HNS-a, posebno predsjednika Šukera. Želimo odigrati kako znamo i možemo, na gornjoj granici mogućnosti. Ključ je protiv Kazahstana. Odradimo li to kako treba, četvrtfinale je izgledno", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u nokaut fazu

Dvije najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U futsalu je jako teško izboriti plasman na EP, ovdje dođe samo elita i svako opuštanje može biti presudno. Mnoge reprezentacije mogu iznenaditi, no tri su najbolje, a to su Španjolska, Italija i Rusija, a i Portugal je uvijek tu negdje. Nitko ne može sa sigurnošću računati na pobjedu, a iznenaditi bi mogla i Srbija, na krilima domaće publike", napomenuo je Mato Stanković.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo