Mila Horvat nemilosrdno 'izrešetala' Igora Štimca

Hrvatska nogometna reprezentacija je u kvalifikacijama za SP u Maksimiru izgubila od Belgije s 2:1, a reporterka HTV-a Mila Horvat je nakon utakmice dobro izrešetala izbornika Igora Štimca.

11.10.2013.
20:54
VOYO logo

"Prije svega moram čestitati igračima jer otići na poluvrijeme s 2:0 protiv ovakve reprezentacije i ipak zabiti gol u nastavku, a ne primiti ga, to mogu samo hrabri momci i prava ekipa. Mislim da nismo zaslužili izgubiti. Po onom što smo prikazali i po onom koliko smo htijenja unijeli u utakmicu nikako nismo zaslužili izgubiti, međutim kad protivniku date poklone, koji su za mene neshvatljivi, ne možete očekivati previše. Kasnije iz slobodnog udarca, iz kojeg očekujete da Rakitić postigne gol, mi opet iz kontranapada dobijemo drugi pogodak. To je uistinu bio šok i trebalo je ostati čvrst i sabran u nastavku, ne dozvoliti još koji pogodak jer bi to onda bila katastrofa. Možemo u konačnici biti čak i zadovoljni kako je ova utakmica završila jer smo igrali s jednim jako kvalitetnim protivnikom koji je brz, moćan. Tri igrača u sredini od skoro dva metra, leđa su im kao ormari, i naši vezni igrači se nisu mogli nositi s njima kad je trebalo izdržati duel. Toga nam je falilo, kao i prizemnih ubačaja na kojima smo inzistirali na treninzima", kazao je Štimac u uvodu, a Mila Horvat ga krenula 'rešetati'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro, sada drugačije govorite nakon ovog rezultata, ali bili ste uvjereni uoči susreta da možete pobijediti takvog protivnika. Rekli ste da ste posebno taktički dobro pripremili utakmicu. Koji su po vama osnovni razlozi poraza?

"Uvijek je indisponiranost pojedinaca u određenom trenutku ili manjak koncentracije. Mi možemo reći da smo iz situacije u kojoj potpuno kontroliramo utakmicu i iz koje se ne vidi niti jedna opasnost protivnika, gdje dominiramo, imamo posjed lopte i dolazimo do bokova i ubačaja sa strane, mi si dozvoljavamo da im damo poklon i primimo pogodak. Naravno da vas to uzdrma i da unese nesigurnost, pogotovo prema igraču koji je pogriješio i teško je računati da s njim možete biti u igri do poluvremena kada se treba izvršiti promjena. Morali smo se suočiti s tim, nažalost to je sastavni dio nogometa. Morat će pojedinci ipak više poraditi na koncentraciji, pogotovo u situaciji kada nisu pod pritiskom i kada mogu 'čisto' dodati loptu svojim suigračima kojih je bilo okolo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=Bw9uOBWD0Osmv6aw

Želite li konkretno o imenima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba jer se onda proziva mene zbog prozivanja oko obične greške koja se može dogoditi svakome. Ovo su bile dvije neshvatljive greške. Moram reći da mi nismo vježbali onakvo odigravanje slobodnog udarca. Jesmo izvodili jednu kombinaciju s poludesne strane jer nemamo ljevonogog šutera, ali iz ove situacije s 20 metara sam očekivao da će Rakitić potegnuti direktno po golu. On je trebao biti odgovoran za to, no idemo dalje, imamo još jednu utakmicu ispred sebe."

Goran Vlaović je dobro primijetio u poluvremenu i rekao je da nije bilo dovoljno vremena da se uigra jedan takav sustav 3-4-2-1, čak su se igrači pogledavali potpuno zbunjeno ne znajući tko će koga čuvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikako se ne slažem s takvom konstatacijom jer su stoperi odradili vrhunski posao. Ne može nitko očekivati da će naš igrač u situaciji u kojoj ima više rješenja dati loptu protivniku u noge i da će se dogoditi kontranapad kakav se dogodio. Tu ne možemo kriviti zadnju liniju obrane jer smo mi u tom trenutku izlazili naprijed. Prema tome zadnja linija je odradila svoj posao i formacija nema nikakve veze s porazom. Mi smo ostvarili ono što smo htjeli s tom formacijom. Imali smo posjed lopte, igrača više u sredini, no moraju svi biti disponirani, raspoloženi i maksimalno koncentrirani da bi došlo do izražaja ono što smo željeli."

http://videa.hu/player?v=d2yRMRAvXsePDRKz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je djelovao prilično usamljeno, pogotovo u prvom dijelu, no u nastavku je par izmjena koje ste napravili urodilo plodom. Mislimo i na Kranjčara povratnika nakon čijeg je ulaska živnula čitava situacija na terenu.

"Gledajte, svi imaju svoje favorite i naglašavaju nečiji potencijal i kvalitete. Ljudi su zadnjih dana pričali o Rakitiću. Pa ja znam za njegove kvalitete, nisam slijepac. Međutim, nama Rakitić dođe potrošen iz Seville. On tamo nije imao ni minute odmora i to se vidjelo. Nakon 50. minute se jedva nosio i nije mogao stići u obranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite li da je to stvar potrošenosti ili standardne pozicije na terenu. Ono što on igra u Sevilli ne igra u reprezentaciji.

"Ivan je igrao na poziciji koja mu najviše leži. Imao je potpunu slobodu iza Mandžukića i zajedno s Perišićem je trebao činiti tandem i naći se u prostoru, odvojiti se od njihove zadnje linije i primati u međuprostoru te lopte, a ne vraćati se na našu polovicu, pogotovo jer smo tu imali Kovačića koji to dobro radi. Ja sam od njih tražio da na protivničkoj polovici nađu taj prostor i prihvate loptu od Modrića i Kovačića. Dobro je Belgija stajala iza i možda ih je to malo iritiralo pa su dolazili na našu polovicu što nikako nije bilo dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro, na kraju 2:1, poraz koji nas vodi u neizvjesnost. Sljedeći susret je u Škotskoj, što dalje učiniti i kako korigirati određene stvari?

"Pred nama je nekoliko dana u kojima moramo osvježiti momčad i naravno popričati o ovome. Mislim da ovdje nema korekcija. Kakva korekcija? Što da namjestim nogu nekome igraču da ne doda loptu protivniku u noge? To je stvar koncentracije, prema tome to su stvari na koje nikakav trener ne može utjecati, to sam igrač mora srediti u svojoj glavi. Te glave u utorak trebaju biti prave. Bolji smo od Škota, moramo im vratiti za onaj poraz. Ovaj put nismo imali sreće i zaslužili smo u najmanju ruku neriješen rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Y1FMuxedGFI

Moram se vratiti na jednu Mandžukićevu izjavu iz Beograda kada je rekao kako igrači nisu dovoljno shvatili vaše zamisli na terenu. Koliko mislite da su to shvatili ovaj put?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih volio da vi dovedete Mandžukića, samo ne može ga nitko do vas dobiti jer ne govori za hrvatske medije, pa da vam on točno kaže što je mislio kada je to govorio. Prema tome, previše se izvrću riječi mojih igrača posljednjih dana i puno je medija stvaralo lošu atmosferu. Neki žele prikazati da između mene, stožera i igrača ne postoji sklad i harmonija. To je čista laž i napuhavanje jednog balona koji će pojedincima prsnuti u lice kada sve ovo završi. Mi ćemo ovo završiti ostvarujući onaj cilj s kojim smo ušli u kvalifikacije."

"Belgija može biti ponosna na ovu momčad. Ovo je nova generacija koja ima tehniku, zrelost, fizičku moć. A igrači su također ratnici i prijatelji", komentirao je veznjak belgijske nogometne reprezentacije Marouane Fellaini nakon 2:1 pobjede nad Hrvatskom u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je pobjedom Belgija osigurala svoj prvi plasman na Svjetsko prvenstvo nakon 2002. godine kao pobjednik skupine A.

"To su sve sjajni igrači koji moraju omogućiti Belgiji da bude jako kompetitivna u lipnju", dodao je veznjak Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasmanom na Mundijal oduševljen je bio i veznjak Eden Hazard:

"Zadovoljstvo je igrati u ovoj momčadi. Danas smo ponovo dokazali da smo vrlo jaki. Pobjeda u Hrvatskoj je postignuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo