Oluja nad Manausom, Mila Horvat poručila: 'Igrači neće biti ovakve sreće'

Hrvatska reprezentacija mora do bodova protiv Kameruna ako želi u borbu za prolazak u drugi krug.

18.6.2014.
21:13
VOYO logo

Na stadionu 'Amazonija Arene' nalaze se Mila Horvat i sukomentator HTV-a Goran Vlaović, ali u zatvorenom klimatiziranom prostoru stadiona. U javljanju za državnu televiziju prenijeli su svoje dojmove s lica mjesta.

"Mi smo ovdje u dobrim uvjetima, ali igrači neće biti ovakve sreće. Ne pamtimo kad je Hrvatska u tako teškim uvjetima morala izboriti bodove. Vlaga u zraku je sada oko 80 posto, a temperatura preko 30 stupnjeva i to će za igrače zaista biti jako teško", rekla je Mila, a bivši Vatreni je nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa da, ja moram reći da nikad nisam igrao u takvim uvjetima, jedino na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2002. godine, ali tada je bilo jako vruće, ali nije bila ova vlažnost. A ova vlažnost zapravo otežava disanje i igračima će biti jako teško", naglasio je Vlaović.

Kardiolog Eduard Margitić prokomentirao je za HTV situaciju koja u Manausu čeka Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problem tropskih uvjeta je da zna biti i do 99 posto vlage u zraku, ovisno je li dan prije padala kiša i onda je vlaga 90 posto. U takvim uvjetima vi se vrlo teško znojite, organizam se vrlo teško hladi, a taj znoj je kao da vas je netko polio vodom. Vama u takvim uvjetima aerobni kapacitet nakon 10 minuta pada za 20 posto, dolazi do nakupljanja mliječne kiseline, umora, dolazi do težeg razmišljanja, koncentracija pada. Igrači moraju u utakmicu ući jako dobro hidrirani i u svakoj se pauzi i u poluvremenu osobito, moraju maksimalno hidrirati. Vjerojatno će tu ulaziti i novi, svježi igrači, bit će izmjena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo