OGLAS

MESUT ÖZIL OBJAVIO TRI OTVORENA PISMA I PORUČIO: / 'Neću igrati za Njemačku dok osjećam ovoliko rasizma'

Image
Foto: AFP

Mesut Özil objavio je da neće igrati za Njemačku sve dok se ne riješi problem rasizma

22.7.2018.
23:16
AFP
VOYO logo

U nedjelju je veznjak Arsenala najprije objavio da njegov sastanak s turskim predsjednikom nije imao nikakve veze s politikom, da se dogodio na jednom humanitarnom događaju i da su, kao i puno puta do tada, razgovarali samo o nogometu.

Objavio pisma

Özil je u nedjelju putem društvenih mreža objavio tri otvorena pisma, a u posljednjem je potvrdio kako se oprašta od njemačke reprezentacije za koju je upisao 92 nastupa i zabio 23 gola, te je 2014. godine bio dio momčadi koja je osvojila naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olakšao dušu

"Posljednjih nekoliko tjedana imao sam vremena za razmišljanje o posljednjim događajima. Poput mnogih ljudi korijeni mojih predaka su iz više različitih zemalja. I dok sam odrastao u Njemačkoj, moja obitelj ima korijene u Turskoj. Ja imam dva srca, jedno njemačko i jedno tursko. U svibnju sam se sastao s predsjednikom Erdoganom u Londonu, tijekom dobrotvornog i edukacijskog eventa. Svjestan sam da je fotografija uzrokovala veliku reakciju njemačkih medija i dok su me neki optuživali da sam lažljiv i prijetvoran, naša fotografija nije imala nikakvih političkih intencija., napisao je Özil pa nastavio:

"Kao što sam rekao, moja majka nikad mi nije dovolila da izgubim kontakt sa svojim korijenima, nasljeđem i obiteljskom tradicijom. Za mene fotografija s predsjednikom Erdoganom nije bila o politici ili izborima, bilo je to iz poštovanja prema najvišem organu zemlje moje obitelji. Za mene nije bilo bitno tko je predsjednik, već činjenica da je riječ o predsjedniku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeno odlazi

"Zbog tretmana koji sam dobio od Njemačkog nogometnog saveza i mnogih drugih više ne želim nositi dres njemačke reprezentacije. Osjećam se neželjenim i mislim da je zaboravljeno sve što sam napravio od svog reprezentativnog debija 2009. godine. Neću više igrati za Njemačku na ovoj razini sve dok osjećam ovoliko rasizma i nepoštovanja. Prije sam nosio njemački dres s toliko poštovanja i uzbuđenja, ali ne više. U Njemačkom savezu pokazali su nepoštovanje prema mojim turskim korijenima i sebično me iskoristili za političku propagandu, ali dosta je dosta", zaključio je Özil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo