ALAVES - BARCELONA 0-2

MESSIJEV ŠOU: Genijalni Argentinac promašio jedanaesterac, a onda uzeo stvar u svoje ruke

Uvodnoj 2-0 pobjedi protiv Betisa na otvaranju španjolskog prvenstva, nogometaši Barcelone dodali su i gostujuću kod Alavesa u subotnjoj utakmici 2. kola La Lige. Rezultat je ponovno bio 2-0.

I dok je Lionel Messi u prvom ogledu ostao bez pogotka nakon što je triput uzdrmao okvir gola, sve je naplatio u drugom kolu, premda je i tu imao trenutaka kojih se neće rado sjećati. Promašio je sjajni argentinski napadač Barcelone udarac s bijele točke u 39. minuti ogleda pri rezultatu 0-0. Sviran je on nakon pada Gerarda Piquea, stopera koji je igrao 400. utakmicu za klub.


Ono što je propustio realizirati tada, Messi je nadoknadio u drugom poluvremenu pogocima u 55. i 66. minuti. Postao je tako prvi igrač koji je u posljednjih 14 sezona u najjačoj španjolskoj ligi poentirao barem jednom. U 75. minuti je mogao do novog pogotka, no pogodio je okvir gola.

Utakmicu je Messi iskoristio da postane prvi igrač u povijesti španjolskog prvenstva s 350 ligaških pogodaka (prvim golom na utakmici), a ujedno je i prvi nakon Gerda Müllera s tolikom brojkom ligaških golova za samo jedan klub. Trebale su mu 384 utakmice. Legendarni njemački napadač postigao ih je 365 bundesligaških za Bayern.

Ivan Rakitić je za Barcelonu nastupio u punoj minutaži.

Povratak na Net.hr