MESSI DOBIO ZLATNU LOPTU OD MODRIĆA PA ZAPREPASTIO IZJAVOM: / 'Dolazi kraj i trenutak kad ću reći zbogom'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Uz Messija su u četiri najizglednija kandidata za Zlatnu loptu ušli još i Virgil Van Dijk, Cristiano Ronaldo i Sadio Mane

3.12.2019.
0:00
Profimedia
VOYO logo

Argentinac Lionel Messi proglašen je u Parizu na ceremoniji France Footballa najboljim igračem svijeta te je primio Zlatnu loptu.

Messi je tu nagradu osvojio šesti puta, a preuzeo ju je od kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića koji je prošle godine prekinuo vladavinu njega i Cristiana Ronalda. Uz Messija su u četiri najizglednija kandidata za Zlatnu loptu ušli još i Virgil Van Dijk, Cristiano Ronaldo i Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se kad sam osvojio prvu Zlatnu loptu da sam došao u Pariz s moja tri brata. Bilo je to nešto fantastično. Sada deset godina kasnije je nešto drugačije vrijeeme za mene, veoma posebno u mome životu jer sam tu sa ženom i tri sina, a tu su i moj brat i nećak. Kao što je moja žena rekla, nikada nisam prestao sanjati, htio sam nastaviti i dalje rasti, napredovati iz dana u dan i ono što je najvažnije, uživati u nogometu", rekao je osvajač nagrade te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Bogu što mogu raditi ono čime sam se počeo baviti s dvije godine. Svjestan sam koliko imam godina i još više uživam u ovakvim trenucima jer polako dolazi kraj i trenutak kada ću reći zbogom i teško mi je zbog toga. Ostalo mi je još nekoliko godina, u ovome trenutku čini se da vrijeme leti i sve se događa jako brzo. Nadam se da ću nastaviti uživati u nogometu, obitelji, prijateljima i životu kojeg imam", zaključio je Messi.

Image
[VIDEO] LUKA MODRIĆ DOBIO OVACIJE NA DODJELI ZLATNE LOPTE: /

'Plakao sam, morao sam šutjeti, a htio sam svima reći'

Spomenuti Cristiano Ronaldo nije se pojavio na dodjeli, baš kao ni prošle godine kad je nagradu osvojio Luka Modrić. Portugalac je ostao u Italiji, gdje je otišao na dodjelu nagrade za najboljeg igrača talijanske Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alisson za povijest

U ženskoj konkurenciji očekivano je pobijedila veznjakinja svjetskih prvakinja Amerikanka Megan Rapinoe, koja je na tronu naslijedila lanjsku pobjednicu Norvežanku Adu Hegerberg. Druga je bila Engleskinja Lucy Bronze, a treća Amerikanka Alex Morgan.

“Tužna sam jer nisam s vama u ovoj nevjerojatnoj večeri. Ne mogu vjerovati da sam pobijedila,” poručila je Rapinoe, koja igra za Reign.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu godinu zaredom dodijeljen je i Trofej “Kopa” za najboljeg mladog nogometaša do 21 godine. Prvi dobitnik je bio francuski napadač Kylian Mbappe, a večeras je slavio branič Juventusa Nizozemac Matthijs de Ligt. Drugo mjesto osvojio je Englez Jadon Sancho, a treći je bio Portugalac Joao Felix.

“Želim se zahvaliti mom bivšem klubu Ajaxu, ali i sadašnjem Juventusu. Ponosan sam zbog ove nagrade i hvala svima,” poručio je mladi Nizozemac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine prvi put je dodijeljena i nagrada “Lev Jašin Trophy” za najboljeg vratara, a dobitnik je Brazilac Alisson Becker, koji je na vratima Liverpoola osvojio Ligu prvaka, a s Brazilom Copa America. Becker je pobijedio ispred Nijemca Marca-Andrea Ter Stegena i sunarodnjaka Edersona.

“Ponosan sam na ovu nagradu jer je konkurencija bila žestoka, sve su to vrhunski vratari. Posebna je čast biti ovdje i osvojiti priznanje”, kazao je Alisson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo