KAKAV POSAO

MEGATRANSFER KOJI ĆE ZATRESTI EUROPU: Modrić i ekipa mogu slaviti. Real dovodi najboljeg igrača današnjice i to u pola cijene

Eurosport tvrdi kako će se transfer vjerojatno odigrati u tajnosti i to iz vrlo zanimljiva razloga

O ovom se transferu zapravo govori već barem godinu dana, ali zbog velike krize nastale pandemijom koronavirusa on je u potpunosti stavljen po strani. Međutim, stvari se sada polako normaliziraju, a Real Madrid je mjerama štednje, pametnom prodajom i izbjegavanjem kupnje ipak uspio srediti financijsku situaciju i vratiti se u položaj u kojem opet mogu trgovati.

I tako se sada opet zakotrljala priča o mogućem dolasku ponajboljeg igrača svijeta Francuza Kyliana Mbappea, a Eurosport tvrdi kako bi se transfer mogao realizirati sljedećeg ljeta. No, Eurosport tvrdi kako će se transfer vjerojatno odigrati u tajnosti i to iz vrlo zanimljiva razloga.

“U Realu je zabranjeno spomenuti Mbappeove ime iz dva razloga, ali izvjesno je da ga Real dovodi idućeg ljeta”, tvrdi Eurosport, a razlozi su izbjegavanje velike medijske pompe oko transfera i samim time izbjegavanje narušavanja dobrih odnosa sa šefom PSG-a, Nasserom Al-Khelaifijem.

ProfimediaFoto: Profimedia

Dovode ga ispod cijene

“Real je akciju dovođenja Mbappea pokrenuo s maksimalnom diskrecijom, strpljenjem i odlučnošću. Zbog važnosti transfera osobno je vodi predsjednik Florentino Perez. Ne želi da mu se ponovi ljeto 2017. kada je Monacu kao zadnju ponudu za Mbappea dao 120 milijuna eura, da bi onda PSG licitirao sve do 180 milijuna eura”, stoji u članku Eurosporta.

No, ovaj put bi Real mogao platiti Mbappea puno manje nego što on doista vrijedi. “Transfer će iznositi optimalno 100 milijuna eura, ali nikako neće prijeći iznos od 120 milijuna eura”, tvrdi Eurosport.

A to će im vjerojatno i uspjeti iz dva razloga. Prvi je da Mbappe ne želi produljiti ugovor s PSG-om, a drugi je taj što mu ugovor istječe 2022. godine i sljedećeg ljeta bit će primorani prihvatiti manju odštetu jer Mbappe već sljedeće zime može pregovarati s kim želi i otići bez odštete.

Povratak na Net.hr