hnl

Simpatični Slovenac ispalio provalu dana o Dinamu

‘Valjda su gledatelji zadovoljni nakon ovakve predstave Dinama 1 i Dinama 3’, ironično se trener Rijeke Matjaž Kek osvrnuo na nedjeljni maksimirski derbi, u kojem je na kraju pobijedio Mamićev Dinamo s 1:0.

Dinamo je u 12. kolu hrvatskog prvenstva slavio s 1:0 protiv desetkovanog riječkog sastava, u kojem pola momčadi ionako čine bivši igrači Dinama koji su ovoga ljeta stigli na Kantridu.

Stoga i ne čudi da je simpatični Slovenac na klupi Rijeke s dozom ironije gledao na utakmicu koju je njegova prepolovljena momčad izgubila u sudačkoj nadoknadi, kao i na opasku o Dinamu 1 i Dinamu 3.

“Da krenem nabrajati tko nam sve nedostaje do sutra bi trajalo. Međutim, Dinamo je bio bolji. Imali su više šansi i zasluženo su slavili”, priznao je Kek.

Trener ‘pravog’ Dinama Branko Ivanković blistao je nakon teško izvučene pobjede u 93. minuti. Strijelac Soudani vjerojatno mu je sačuvao posao, jer pitanje je kako bi Zdravko Mamić reagirao da je Profesor i petu utakmicu od povratka u Dinamo završio bez pobjede.

“I prije sam rekao da o otkazu ne razmišljam. Ako bi kojim slučajem i otišao, to bi bilo uzdignute glave. U pet susreta koje smo igrali svaki je puta igrač utakmice bio vratar suparničke momčadi. To je naša sudbina”, izjavio je profesor za Sportske novosti pa dodao:

“Čestitam igračima na želji, hrabrosti i upornosti. Vjerovali smo do zadnje sekunde i to nam se vratilo na najbolji način. Ovaj trijumf treba okrenuti neke stvari. Pružiti nam novi elan u radu i korekciji”, rekao je Ivanković te otkrio zašto Sammir nije bio niti na klupi.

“U ovoj sam utakmici trebao igrače koji su apsolutno spremni. Iako je Sammir htio igrati nisam ga želio korisiti pa izvaditi nakon pola sata igre”.

Povratak na Net.hr