Split je u transu, slavi se malo čudo:'Drago mi je da je to vidjela hrvatska javnost'

Nogometaši Splita su u prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige pobjedili ukrajinski Čornomorec rezultatom 2:0, i ostvarili lijepu prednost pred uzvrat u Odesi koji je na rasporedu za šest dana.

1.8.2014.
8:21
VOYO logo

Tako je ono što se do nedavno činilo samo kao san, postala realnost. Ili, barem bi moglo postati. Split je protiv Čornomorca odigrao jednu odličnu utakmicu i ostvario možda i najveću pobjedu u povijesti kluba. Kad kažemo možda, mislimo na to da klub za najveći uspjeh u svojoj povijesti smatra domaći remi 0:0 protiv poznatog engleskog kluba Fulhama u trećem pretkolu Europa lige u sezoni 2011/12. Ili je barem smatrao. Kako bilo, ovo je velika pobjeda za Split, baš velika.

"Najveća pobjeda u trenerskoj karijeri! Momčad je bila fantastična, drago mi je da je to vidjela hrvatska javnost. Dobili smo prvo poluvrijeme, čestitam svima. Rog je iznenađenje za njih, za nas nije. Nema ga potrebe hvaliti, on svojim igrama govori sam za sebe. Samo neka ostane čvrsto na zemlji. Ako drugi treneri kažu da je ovo najbolja utakmica Splita u posljednjih nekoliko godina, nema mi druge nego se složiti s njima", kazao je trener Splita Ivan Matić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/UxdYPBYNT-g

Važne pogotke su za Splićane postigli Marko Rog (25) i Henri Belle (48). Imao je Split još nekoliko šansi. Sad možemo samo sanjati, što bi bilo, kad bi bilo. Ali, što bi bilo da je Split tukao Čornomorec s, recimo, 3:0. I to klub koji je prošle godine u Europa ligi dva puta svladao Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Splitu, znali smo da su domaćini opasni. Split je organiziran, brz i taktički odličan. Imamo relativno malo vremena, nedostajala su nam dva igrača, još dva su se ozlijedila, čeka nas utakmica u ukrajinskom prvenstvu. Rezultat nije dobar, međutim, dok se igra, ima nade" izjavio je trener gostiju, Roman Grigorčuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo