Oko sokolovo otkrilo tužnu istinu za BIH: 'Ovog suca su čuvali do samog kraja!'

Sudački ekspert Mateo Beusan prokomentirao je za Sportski.

22.6.2014.
12:49
VOYO logo

Kako je, po vama, sudio novozelandski arbitar Peter O'Leary i njegova ekipa? Ako znamo da mu je to prva utakmicana ovome prvenstvu, zasigurno se nije proslavio. On je sukrivac za tu odluku, ali glavni krivac je prvi pomoćni sudac koji Džeki zbog nepostojećeg zaleđa nije priznao sto posto, ma tisuću posto regularan zgoditak. I to je takovazna crno-bijela greška.

A ovaj prekršaj nad kapetanom Spahićem kod gola Nigerije, nisam baš siguran da je to bio prekršaj i to ću morati dodatno pogledati. Jer ruka je bila na leđima, ali je li bilo dovoljnog kontakta za prekršaj, treba još vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko sokolovo tvrdi da glavni sudac zapravo i nije mogao ispraviti odluku svog pomoćnika kod poništenog gola Džeke. Sudac utakmice taj detalj ne može vidjeti, to je tako brzo i on nije u poziciji da to može primjetiti. Sve ostalo je zapravo solidno odsudio, s time da i nije imao pretežak posao. Ali ako se utvrdi da je i ovu grešku učinio i da je bio prekršaj nad kapetanom Spahićem prije samog gola Nigerije, onda on ne može dobiti prolaznu ocjenu. Ali ni po kvaliteti ne vjerujem da bi O'Leary išao u drugi krug.

//www.youtube.com/embed/mr5H-eNHjJc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto BiH i Hrvatska dobivaju trećerazredne suce? I Japanac Nishimura spada u spomenutu kategoriju. A čujte, zaita možemo reći da je Novozelanđanin treći ešalon od sudaca na SP-u. A istina je da su njega čuvali do samog kraja prvog kruga da mu daju neku laganiju utakmicu. Iako je, to naglašavam, ova utakmica bila strašno bitna i za BiH i za Nigeriju. Ali više, valjda nisu imali koju. Sutra sude zadnja dvojica suadaca koji imaju dobiti po jednu utakmicu koje zapravo ništa ne odlučuju, Španjolska ništa, Čile ništa, Nizozemska ništa... E, znači, nisu mu više ni imali koju lakšu utakmicu dati. Jer su već u petak delegirani svi suci do kraja drugog kola. I normalno je da svaki sudac mora dobiti jednu utakmicu, jer nema smisla da ga zovete na najveću smotru, a da nije sudio ni jednu jedinu", objasnio je Beusan i zaključio:

"Znači, zaleđe je sigurno uništilo Bosnu, a dvojbeno je je li bio i prekršaj kod gola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7047809

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo