Dinamov dragulj

MARKO PJACA SAMO ZA NET.HR: ‘Žao mi je što je Kovač otišao, imao sam s njim dobar odnos’

Ako se navijači i simpatizeri Dinama u jednom slažu, onda je to da je Marko Pjaca izrastao u ponajboljeg igrača Dinama. Ovaj fantastični 20-godišnji krilni napadač Modrih karijeru je započeo u omladinskim pogonima Dinama, ZET-a i Lokomotive. Svoje prve seniorske utakmice je zaigrao za Dinamovu filijalu Lokomotivu da bi 2014. prešao u Dinamo za milijun eura.

Sad je tih 1 milijuna preraslo u višestruku veću cifru, a ako ćemo vjerovati Transfermarktu trenutna tržišna vrijednost mu je 2, 45 milijuna funti. Nije loše za ovog mladića kojem se već sad prognozira blistava nogometna karijera. A njemu sve to godi. Uvijek je sanjao da zaigra na najvišem igračkom nivou, sanjao je da bude jedan od najboljih i da igra protiv najboljih europskih momčadi, kao što je napadao Ospinu na golu Arsenala u srijedu na večer. On to objašnjava…

Marko Pjaca

“Bio mi je cilj biti jedan od najboljih, da se trudim i radim. Nadam se da ću još napredovati, da ću još biti bolji i pomoć klubu i uveseljavat naše navijače. Naravno, želim još puno pobjeda s Dinamom. To je ipak nekako najbitnije”.

Od Cipra, pa do sramotne eurokvalifikacijske turneje

Njegove odlične partije nisu mogle proći nezapaženo, pa je Pjaca dobio poziv bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača. Prvo za prijateljski sraz protiv Cipra u Puli na Aldro Drosini, pa za dvoboje protiv Malte (2:) i Norveške u Maksimiru (4:1), za Italiju u Mialu i na Poljudu (oba sraza završila 1:1), a onda i za sramotnu eurokvalifikacijsku turneju Azerbajdžan – Norveška.

U Azerbajdžanu Pjaca je započeo susret od prve minute i bio jedan od zapaženijih nogometaša u remiju protiv momčadi koju vodi Robert Prosinečki. Nakon toga, usljedila je i blamaža u Norveškoj. Oslo će pamtiti veliku pobjedničku noć svojih sinova koji su Hrvatsku potukli s 2:0.

Marko Pjaca

Usljedila je Kovačeva smjena, a onda su na površinu isplivale neke loše stvari u taboru reprezentacije poput loše komunikacije Kovača s igračima, a pojedini europski mediji pretvorili su neke izjave hrvatskih reprezentativaca u svađu na relaciji Modrić – Kovač, igrači – Kovač.

Poslana je i poruka hrvatskim navijačima

“Nije na meni da to komentariram. Ja mogu reći da sam imao odličan odnos sa izbornikom koji mi je bio izbornik i u mladoj reprezentaciji. Žao mi je što je otišao. Što se tiče naših nastupa protiv Azerbajdžana i Norveške, odigrali smo loše te dvije utakmice. Nažalost, moramo se popravit i idemo dalje”, objasnio je Pjaca i za kraj navijačima poslao poruku:

“Mislim da Hrvatska na kraju može izboriti EURO 2016”.

Povratak na Net.hr