'Pa koga ti je*eš?! Što to treba Modriću, dečku koji ima 10 milja eura godišnje?'

'Samo Niko Kovač zna zašto je tako tvrdoglav. Ili ne zna, ili se inati nekome', otvorio je dušu legendarni kapetan Dinama Marko Mlinarić u velikom razgovoru za Sportski.net.

10.7.2014.
23:05
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo je za Hrvatsku rano završilo, puno toga je već rečeno, kako Vi komentirate nastup Vatrenih u Brazilu? Ovdje u Hrvatskoj ti moraš govoriti ono što neki žele čuti. Čim kažeš nešto suprotno od onih koji su na poziciji, odmah si državni neprijatelj broj jedan. Jednom prilikom sam isto komentirao situaciju o reprezentaciji nakon Portugala pa se gospodin Barić jako naljutio. Znači, moraš govoriti ono što bi oni htjeli. Ali evo, pa ne možemo kazati da je bilo dobro ako smo ispali u prvom krugu. Kako možemo reći da je bilo dobro kad nije. To ne znači da nekog razapinješ na križ. Znam da su osjetljivi, i ja sam kao igrač bio osjetljiv na novinarske ocjene, ali na kraju kad se sve ohladi, svaki igrač, svaki trener, zna kako je to poslije bilo. Uvijek sam govorio da mediji i javnost preuveličavaju mogućnosti naših igrača.

Na koga konkretno točno mislite kada to kažete? Na Modrića, Rakitića i Mandžukića. Oni su odlični igrači. Ali mi opet ne prolazimo u drugi krug. Za EURO u Poljskoj se isto isticalo kako je bio dobar turnir. Da je, bio je dobar turnir, ali si ispao u prvom krugu. Iako, za mene je uspjeh da Hrvatska igra na velikom natjecanju, a ako napravi nešto više, super. Ali opet, nemojmo letjet'. Postoji razlog zašto nismo izborili drugi krug, a razlog je da nismo tako dobri, da to nije to. Najbolja vezna linija na svijetu, pa mislim, nemoj me za*ebavat. Ja gledam nogomet drugačije od onoga koji ima pivu u 15. redu tribine, mene ne možeš prevarit'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/KET2MsOFJhU

Prilično je nejasno zašto je izbornik Kovač zanemario poziciju zadnjeg veznog u momčadi, onu poziciju koju je on sam tako dobro igrao u reprezentaciji Hrvatske. Samo on zna odgovor na to pitanje, samo on zna zašto je tako tvrdoglav. Ili ne zna, ili se inati nekome. Ja se sjećam nakon prve utakmice s Brazilom, pa mi kao da smo pobjedili. Novinarska ocjena za Modrića za tu utakmicu je bila 7, zamislite! On je car, treba mu dati orden. Pa koga ti tu je*eš? Pa kome to treba, što to treba dečku koji ima 10 milijuna eura godišnje? Ne znam kome se dodvoravaju. Pa jel' vi znate što se treba napraviti za sedmicu? Treba zabiti dva gola i namjestiti treći! I nakon svega smo zamaskirali da je Nishimura kriv, napravili smo hajku na suca. Mene smetaju te stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate situaciju nakon Brazila, otkaze nekih igrača i pomlađivanje reprezentacije, je li ona stvarno potrebna u ovome trenutku? Ja se slažem s tim da trebaju igrati najbolji. I oni koji su željni i voljni igrati, naravno. Oni momaci koji nemaju volju nastupiti u dresu Hrvatske, koji misle da su zapostavljeni, onda im je bolje ne igrati i postupiti kao Vukojević. Iako, nikad ne znaš, možeš početi bolje igrati i dobiti poziv za tri mjeseca, a ti si tako nešto odlučio. Kad se strasti smire, to je sasvim druga situacija. Ako je istina ono što je Vukojević rekao za vrijeme večere, kad se izborniku Kovaču obratio s Vi, tu se onda dobro vidi da nešto ne štima. Jer ipak su oni igrali skupa, nema potrebe za persiranjem u situaciji kada bi trebalo biti neko zajedništvo. Autoritet da, ali ne na takav način. To je apsolutno kriv način.

Kako gledate na izbornikovo eksperimentiranje s Rakitićem i Pranjićem u najvažnijoj utakmici? Jesmo li možda mogli više da su svi igrači igrali na svojim prirodnim pozicijama? Ma nisu mogli. Nemaju tu snagu. Oni bi reagirali da su mogli, ali nisu mogli. Pusti sad tu eksperimentiranje, igrači jednostavno nisu mogli ispuniti zahtjeve svoga trenera. Isto kao što niti mali Kovačić u kvalifikacijama protiv Belgije nije mogao ispratiti Lukakua pa je ovaj zabio gol. Nije mogao, da je mogao, ispratio bi ga i spriječio gol. Zato što ne može niti fizički, niti mentalno! A mi kažemo da je Kovačić čudo, da ga Madrid traži, ma dajte...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Hrvatska dobro odigrala protiv Brazila, što onda reći za Nijemce? Je li i vas šokiralo tih povijesnih 7:1 i to u polufinalu Svjetskog prvenstva usred Brazila? Ja sam pomalo i očekivao takvo nešto jer se Brazil dosta švercao na ovom natjecanju do polufinala, ali nitko nije očekivao baš tako brutalan rezultat. To se događa jednom u sto godina, alli se događa. Ovo je jedan od najslabijih Brazila ikad. Bez obzira na odlične Nijemce. Pa ne možeš se ti raspast' ako si momčad, izgledali su kao seljačka radna zadruga. Ovaj Brazil je prosječan. Doživio sam slično u karijeri, u Mostaru smo izgubili s 9:2, ne možeš vjerovati da ti se to događa. Kreneš i dobiješ gol, i tako ponovno...

Je li brazilski izbornik ovo pomalo i zaslužio? Kako uopće netko može ne pozvati jednog Ronaldinha koji još uvijek aktivno igra? Uskratiti svijetu i sam sebi takvu zvijezdu, pa bez obzira na godine? I ne samo njega, ima još zvijezda koje nisu pozvane, a koje su mogle dati dimenziju više igri Brazila. Teško je prodrijeti u misli izbornika. On misli da zna najbolje. Ja osobno ne mogu vjerovati da je Scolari imao tamo negdje u Uzbekistanu ili gdje već, plaću od 12 milijuna dolara. Zato ću ponoviti ono što cijelo vrijeme naglašavam, meni je preuveličavanje trenera i izbornika jako loše, ne volim to. Iz razloga što igraju igrači, a ne trener. Pa evo, Van Gaal je do jučer bio genijalac, a sad nije više genijalac jer nije mijenjao golmana prilikom izvođenja penala. Meni je drago što je Argentina prošla zbog Messija koji je za mene najbolji svih vremena, a drugi nek' se slikaju. Jer Messi, Ronaldo, takvi igrači za mene su genijalci jer u ovom današnjem modernom nogometu, gdje je velika dinamika i brzina, oni pronalaze jako dobra riješenja. I onda mi netko kaže da su oni igrači prije bili bolji od danas, da se prije igralo bolje. Po čemu? Ovo su kompletni igrači, i mentalno, i tjelesno. Pele, recimo, nije bio jer nije pucao slobodnjake. Ako me razumijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina kao da je bila bolja protiv Nizozemske nego u prijašnjim utakmicama u kojima su ostali debeli dužnici. Jesu, kao da su igrali malo tečnije. Ali igrali su i jedni, i drugi kukavički na neriješen rezultat, valjda zbog umora.

U nedjelju nas čeka veliko finale. Kome dajete prednost u srazu Argentine i Njemačke? Ja sam inače navijač Njemačke koji voli Messija, pa ću biti pola - pola u ovom finalu. A ako Messi zablista s dva poteza, onda ću navijati za Argentinu. Evo, kad govorim o Messiju, meni su osobno gluposti kad čujem da netko kaže da Messi mora osvojiti SP ako misli biti najveći svih vremena. A onda opet, slušam te izjave o nekim statistikama, tipa 'Hrvatska je uvijek dobivala afričke momčadi'. Mislim, to su floskule i gluposti. Za mene su to takvi nonsensi da to nije normalno. Pa Kamerunci su bili bolji od nas dok nisu primili prvi gol, recimo. Onaj jedan je radio budale od Lovrenaa i Pranjića na desnoj strani. Tako vam je to...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo