Heroj koji je Vatrene bacio na koljena poslao poruku nogometnoj Hrvatskoj

Belgija se nakon 12 godina plasirala na Svjetsko prvenstvo suvereno prošetavši kroz kvalifikacijsku skupinu u kojoj se našla i Hrvatska. Sjajnu generaciju mladih nogometaša posložio je legendarni Mark Wilmots, koji danas u zemlji uživa status božanstva.

Wilmots je u velikom stilu osvojio Skupinu 1. U deset utakmica bez poraza i sa samo dva remija osigurao je Belgijcima Mundijal, a usput rastužio Hrvate.

Iako su Vatreni uspjeli u Bruxellesu odnijeti bod (1:1) protiv Crvenih Vragova, Wilmotsovi dečki su na Maksimiru Hrvatima zadali pravi udarac pobijedivši 1:2.

Slavlje u Belgiji je veliko, doslovno u istoj mjeri u kakvoj vlada tuga u Hrvatskoj. Njihov izbornik se na koncu osvrnuo na Hrvatsku i otkrio koji je zapravo najveći uzrok vatrenih problema.

“Hrvate sam jako cijenio dok ih je vodio Slaven Bilić, igrali su sjajan nogomet. No, čim je on otišao momčad je izgubila dušu. To se nije smjelo dogoditi! Šteta za njih, a i za Bilića koji je prešao u Lokomotiv i ondje jako brzo dobio otkaz. Što reći, to je život nas trenera.”

Povratak na Net.hr