Mario Pašalić 'eksplodirao' u Elcheu i postao najmlađi standardni veznjak u Primeri

Mladi hrvatski U-21 reprezentativac Mario Pašalić postao je najmlađi standardni veznjak u španjolskoj Primeri. Nije loše za mladića koji je tek navršio 20 godina.

16.2.2015.
17:12
VOYO logo

Mario Pašalić u posljednjih mjesec i pol dana igra u sjajnoj formi. Doduše, još uvijek čeka na premijerni gol u Primeri, ali ono što veseli i što je bitno da je standardni član prvih jedanaest Elchea. Karijera ovog bivšeg hajdukovca oduvijek je imala samo uzlaznu putanju. Još od kada je počeo igrati nogomet u lokalnom klubu NK GOŠK Kaštel Gomilica, da bi potom prešao u Hajduk. Nakon toga je, točnije 2006. godine, potpisao stipendijski ugovor. A sa 17 godina, u sezoni 2012/13 je zaigrao za seniorski sastav Hajduka. San mu se, tada, ostvario.

A san se nastavio, i dostigao vrhunac 14. rujna 2013. na Poljudu kada je Dinamo u derbiju zabio dva gola za pobjedu Splićana 2:0. Njegove nogometne kvalitete prešle su granice Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su uočili talentiranog nogometaša Hajduka, i 9. srpnja 2014. Pašalić je potpisao za Chelsea ugovor u vrijednosti 3 milijuna eura.

"Sretan sam što sam postao igrač Chelsea", tada je kazao Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaest dana poslije poslan je na posudbu u Elche, za koji je, pak, debitirao 25. kolovoza na otvaranju tekuće sezone u srazu protiv velike Barcelone.

Bio je oduševljen čuvanjem Inieste, a igrao je i protiv Ivana Rakitića koji je također imao debi u dresu Barcelone. Barem što se ligaških dvoboja tiče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sada mu je krenulo. Brzo je prošao fazu adaptacije u Primeri. Hrvat je već mjesec i pol dana standardni igrač prve postave. Sedam utakmica zaredom je u početnoj postavi, osam od posljednjih devet u španjolskoj ligi...

"Uhvatio sam ritam lige, shvatio sam što mi nedostaje i gdje je prednost Primere. Ipak sam došao iz HNL-a, trebalo mi je kratko vrijeme prilagodbe", kazao je Pašalić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan podatak se posebno ističe. Naime, Pašalić je sa 20 godina navršenih početkom veljače, jedan od trojice najmlađih standardnih zadnjih veznih u Ligama petice. Obećavajuće, nema što...

"Lijepo je to znati. Ne mogu reći kako je u ostalim ligama, ali u Primeri se redovito iskusni igrači biraju za poziciju zadnjeg veznog. Mora imati trkačku moć i uz to obavljati sve defenzivne zadaće", objašnjava Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali još uvijek čeka na prvi gol za Elche. A nije da je naviknuo na golgeterske postove. U Hajduku je prošle sezone s dvanaest pogodaka dijelio prvo mjesto strijelaca s Maglicom. U Primeri je odigrao 17 utakmica i u rubrici golovi mu stoji 0. No, ne brinemo se, uskoro će i na tom polju krenuti. Bitno da on izvršava sve postavljene zadatke koje mu trener da.

"Istina, čekam pogodak, silno ga priželjkujem. Blizu sam prvijenca, ali znam da neću imati puno prilika. Momčad ima defenzivan gard, velika je borba za svaki bod i teško se iz pozicije zadnjeg veznog dolazi u šansu za pogodak. Moraš pretrčati gotovo cijeli teren da bi stigao pred suparnička vrata", objašnjava Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo