Pao novi njemački rekord: Mandžo izbačen iz top 5!

Transfer Marija Götzea iz Borussije Dortmund u Bayern najveći je u povijesti između dva bundesligaška kluba, podatak je koji donosi novi broj Kickera.

25.4.2013.
11:38
VOYO logo

Bavarci su aktivirali Götzeovu izlaznu klauzulu u njegovom ugovoru s Borussijom, platit će Dortmunđanima 37 milijuna eura i od ljeta u svojim redovima imati iznimno talentiranog 20-godišnjeg nogometaša. Sa spomenutih 37 milijuna eura odštete, Götze je zasjeo na vrh transfera između njemačkih klubova. Smijenio je Marija Gomeza koji je 2009. prešao iz Stuttgarta u Bayern za 35 milijuna eura.

Istisnuo je mladi veznjak iz Topa 5 i našeg Marija Mandžukića koji je prošlo ljeto uz 12 milijuna eura odštete Wolfsburg zamijenio Bayernom. Između Gomeza i Mandžukića smjestili su se još Manuel Neuer, Marco Reus i Luiz Gustavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju svi transferi u neki bundesligaški klub, onda je rekorder Javi Martinez za kojeg je Bayern lani platio Athletic Bilbao 40 milijuna eura. Götze je u ovoj kategoriji na drugom mjestu.

1. Mario Götze (Borussia D. - Bayern) 37 milijuna eura 2. Mario Gomez (Stuttgart - Bayern) 35 3. Manuel Neuer (Schalke - Bayern ) 22 4. Marco Reus (Borussia M. - Borussia D.) 17.1 5. Luiz Gustavo (Hoffenheim - Bayern) 17 6. Mario Mandžukić (Wolfsburg - Bayern) 12

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo