MANDŽUKIĆ U LOVU NA ŠUKERA: / 'Šesnaest golova nije malo, ali ima ga šanse uhvatiti'

Image
Foto: AFP, PAUL FAITH

Mario Mandžukić (30) stigao je u utorak na drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca hrvatske reprezentacije.

16.11.2016.
8:31
AFP, PAUL FAITH
VOYO logo

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u Belfastu pobijedila Sjevernu Irsku s 3-0, a Mandžukić je bio autor prvog pogotka već u devetoj minuti. Do Davora Šukera, najboljeg strijelca u povijesti hrvatske reprezentacije, napadaču Juventusa nedostaje još 16 golova.

Image
VATRENI URAGAN: /

Fantastična Hrvatska bez pola momčadi prekinula dva velika niza Sjeverne Irske!

Image
VATRENI URAGAN: /

Fantastična Hrvatska bez pola momčadi prekinula dva velika niza Sjeverne Irske!

'Imamo kvalitetu za budućnost'

"Šesnaest pogodaka ne izgleda mnogo, ali nije ni malo. Teško da itko može nadmašiti Šukera, on je bio jedinstven, iako je i Mandžukić poseban na svoj način. Ima ga šanse uhvatiti", prokomentirao je za službenu stranicu HNS-a izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je u izostanku Modrića, Rakitića i Ćorluke na Windsor Parku predvodio Hrvatsku kao kapetan, a nakon utakmice se osvrnuo na igru cijele momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam i prije utakmice, drago mi je vidjeti da Hrvatska ima kvalitetu i za budućnost, to su ovi dečki pokazali i to nas sve treba veseliti. Dogovorili smo se da će ovo biti prijateljska utakmica samo na papiru, bili smo spremni na to da će Sjeverna Irska učiniti sve kako bi nas pobijedila. Odigrali smo super, uvjerljivo pobijedili i presretni smo. Treba pohvaliti cijelu momčad, ne treba izdvajati pojedince. Opravdali su izbornikovo povjerenje, a Hrvatska je i u ranijim utakmicama pokazala da bilo tko može biti strijelac, ne moraju uvijek napadači zabijati", rekao je Mandžukić.

'Nije lako bez publike'

Hrvatska je nakon četiri kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na prvom mjestu skupine I. Sljedeći je dvoboj očekuje u ožujku protiv Ukrajine, ovaj put napokon pred gledateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Ima dosta do te utakmice, ali veseli me što ćemo opet igrati pred svojim navijačima. To nam svima nedostaje, a stvarno nije lako pobjeđivati u uvjetima bez publike. Mislim da uz podršku možemo pobijediti i Ukrajinu", zaključio je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo