Sad je jasno tko je i što je Mandžukić

10.3.2014.
15:49
VOYO logo

Sa 16 golova Mandžukić ima 32 boda i dijeli osmu poziciju s Barceloninim Čileancem Alexisom Sanchezom. Ovaj dvojac ima pola boda više od efikasnog napadača Red Bulla iz Salzburga Alana koji je postigao pet pogodaka više, ali zbog nižeg koeficijenta austrijske Bundeslige prikupio je i manje bodova.

Među 50 najboljih nalazi se i sada već bivši napadač Rijeke Leon Benko koji je na diobi 45. mjesta s Markom Devićem iz Metalista, Philippom Zulechnerom iz Freiburga, Marcinom Robakom iz Pogona te Eranom Zahavijem iz telavivskog Maccabija. Ova petorka je za po 15 postignutih pogodaka ubilježila 22.5 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice nalaze se Cristiano Ronaldo i Luis Suarez s identičnim učinkom od 24 pogotka i 48 bodova, treći je Diego Costa s tri gola i šest bodova manje dok je četvrti Daniel Sturridge sa 18 pogodaka i 36 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, najefikasniji je Nerijus Valskis iz litavske Suduve s 27 postignutih pogodaka, međutim litavska liga ima nizak koeficijent 1 i Valskis je tek na 22. mjestu s Michyjem Batschuayijem iz Standarda iz Liege koji je primjerice postigao devet golova manje.

Prema UEFA-inom bodovanju koeficijent 2 ima pet najboljih europskih liga, one lige od šestog do 22. mjesta nose koeficijent 1.5, a ostale lige koeficijent 1. Broj pogodaka množi se s koeficijentom lige kako bi se dobio ukupan poredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 48 bodova 1. Luis Suarez (Liverpool) 48 3. Diego Costa (Atletico Madrid) 42 4. Daniel Sturridge (Liverpool) 36 5. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) 34.5 5. Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg) 34.5 5. Alfred Finnbogason (Heerenveen) 34.5 8. Mario Mandžukić (Bayern) 32 8. Alexis Sanchez (Barcelona) 32 10. Alan (Red Bull Salzburg) 32

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo