VIDEO: / 'Bosanski dijamant' razljutio Liverpool

Manchester City se pobjedom nad Evertonom popeo na prvo mjesto u Premiershipu, a poznata su prva dva kluba koja nece igrati u Premierligi sljedece sezone. Porazima u pretposljednjem 37.

3.5.2014.
20:27
VOYO logo

Edin Dzeko je najmrazenija osoba u Liverpoolu. BiH reprezentativac je s dva gola donio tri boda Manchester Cityju protiv Evertona (3:2), i sto je jos vaznije dostigao Liverpool na vrhu ljestvice Premiershipa.

Domacin je poveo golom Barkleya u 11. minuti, ali vec do odmora su Aguero i Dzeko okrenuli rezultat, da bi 'bosanski dijamant' u 48. donio radost navijacima Cityja. Everton je smanjio na 2:3, ali to je bilo sve. Dzeko je do kraja izivcirao tribine zbog 'glume' kada mu se pomoc pruzala pet minuta na terenu, a on se ekspresno vratio u igru. Dvije utakmice do kraja City i Liverpool su poravnati, ali 'gradani' imaju bolju gol razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Sunderlanda na Old Traffordu usmjerila je Fulham i Cardiff prema izlaznim vratima Premierlige. Momcad Gustava Poyeta potvrdila je sjajnu formu i u Manchesteru gdje je minimalno slavila 1:0 cime je Ryan Giggs dozivio prvi poraz u svojoj menadzerskoj karijeri.

Po prvi put nakon 1974. godine Manchester United je upisao cak sedam poraza na Old Traffordu u jednoj sezoni, a sedmi mu je nanio Sunderland zahvaljujuci pogotku Svedanina Sebastiana Larssona u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Larsson je lijepim udarcem svladao De Geu i izazvao erupciju odusevljenja kod gostujucih navijaca i Sunderland je ovom pobjedom znacajno popravio sanse u borbi za opstanak.

Fulham je razocarano napustio gostovanje kod Stokea izgubivsi 4:1. Gosti su ocajnicki trebali sva tri boda kako bi u posljednjem kolu ostali u igri, medutim upisali su visok poraz. U drustvu Fulhama u rang nize ide Cardiff koji je takoder visoko porazen i to s 3:0 protiv Newcastlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MrPYuZVPeDx/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Southampton je s Dejanom Lovrenom svih 90 minuta na travnjaku slavio u gostima kod Swanseaja 1:0 pogotkom Lamberta u trecoj minuti sudacke nadoknade dok je Aston Villa svladala Hull s 3:1. Nikica Jelavic igrao je do 70. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham - Tottenham 2:0 (Kane 27-ag, Downing 44) Aston Villa - Hull 3:1 (Westwood 1, Weimann 41, 45 / Bowery 28-ag) Manchester United - Sunderland 0:1 (Larsson 30) Newcastle - Cardiff 3:0 (Ameobi 18, Remy 88, Taylor 91) Stoke - Fulham 4:1 (Odemwingie 39, Arnautovic 54, Assaidi 73, Walters 82 / Richardson 80) Swansea - Southampton 0:1 (Lambert 93) Everton - Manchester City 2:3

Redoslijed: 1. Manchester City 80 2. Liverpool 80 3. Chelsea FC 78 4. Arsenal 73 5. Everton 69

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo