LOGIČNO?

MAN. UNITED TREĆEG NAJSKUPLJEG IGRAČA PUSTIO BESPLATNO: Čudno zvuči, ali ovo im je najbolji potez unazad nekoliko godina

Nikada se zapravo nije snašao na Old Traffordu, a klub mu je dao plaću od 300 tisuća eura tjedno

Premda ovako na prvu zvuči smiješno, nelogično i gotovo nerealno, ali Manchester United je itekako profitirao pustivši svog trećeg najplaćenijeg igrača bez odštete u redove talijanskog velikana Intera.

Čileanac Alexis Sanchez već je nekoliko sezona ogroman teret Unitedu. Nikada se zapravo nije snašao na Old Traffordu, a klub mu je dao plaću od 300 tisuća eura tjedno i ugovor do 2022. godine. Čovjek, dakle, zarađuje gotovo 20 milijuna eura godišnje, a odavno je otpisan.

ProfimediaFoto: Profimedia

Dobitna kombinacija za sve

Međutim, Sanchez se ove sezone skrasio u Interu gdje je uspio deset puta asistirati i četiri puta zabiti. Treneru Antoniju Conteu se očito svidio jer su odlučili dovesti ga za stalno, no nikako se nisu mogli dogovoriti oko odštete. Interu je bilo previše plaćati odšetetu i onda još preuzimati brutalno visoku plaću Čileanca, a United je htio vratiti barem dio uloženog.

No, na koncu su se u Unitedu opametili i dogovorili se s igračem oko raskida ugovora pa će ovaj moći u Inter besplatno, ali će Talijani morati preuzeti njegovu punu plaću. Zapravo je to dobitna kombinacija za sve tri strane. Inter je dobio dobrog igrača bez odštete, Sanchez je dobio plaću koju želi, a United je oslobodio ogroman dio budžeta za plaće i može u miru tražiti pojačanja.

Povratak na Net.hr