Mamiću 'šamar' zalijepio vlastiti igrač: 'I ovo je bolje'

25.9.2014.
10:38
VOYO logo

Romantičarski nogometni Zagreb je živ! Riječi su to ljudi i predstavnika medija koji su u srijedu poslijepodne svjedočili dvoboju Dinama i Ponikvi. Zagrebački kvart Gajnice osjetio je pravu nogometnu groznicu dvoboja koji je bez sumnje najveći u povijesti Ponikvi, četvrtoligaša koji nikad nije pamtio veći događaj.

Na stadionu NSC Ponikvi okupilo se oko 3500 ljudi, njih 2000 je pušteno na stadion, ostatak "društva" dvoboj je pratio s Aleje Bologna i uz ogradu. Nitko nije htio propustiti ovu utakmicu. Od samog jutra navijači su se slijevali ulicama Gajnica, koračajući ponosno, uzdignute glave. Gajnice su disale najveći dan u svojoj povijesti. Jer ipak, ne dolazi voljeni Dinamo svaki dan igrati u njihov kvart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je l’ postoji veći? Kaj si ti lud?! Od ovog većeg nema...", kazao je Hrvoje Štrok za Sportske novosti, dečko koji je loptu ganjao u zelenom, ali i u plavom dresu.

Pjesma, pozitiva, Dinamo, Ponikve... Svi su bili jedno. Gajničani su s oduševljenjem pratili svaki potez svog kvartovskog kluba, kao nekad kad su u neka druga vremena, bolja za navijače, pratili Dinamo, momčad za koju ovaj zagrebački kvart živi. Ali, kada je pao gol za 1:0 Ponikvi protiv hrvatskog prvaka, stadion je pao u trans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je priča oko Davida protiv Golijata učinila svoje, kao i politika aktualne uprave u Maksimirskoj 128. Potez, pokret, navijanje, emocije, Dinamo, Ponikve, nije bilo razlike, samo pjesma, pozitiva i nogomet, bez izgreda. Definitivno, ovo je bio veliki dan za Gajnice i zagrebački navijački pokret koji se ponovno prisjetio nekih starih vremena kada su navijanje i nogomet imali neko drugo, posebno značenje. Bio je to totalni navijački "Old School", mišljenje je Bad Blue Boysa.

"Osjećam se izuzetno, ovo je najveća nagrada našega kluba i zaista doživljaj koji će ovaj kvart pamtiti. Senzacija bi bila naša pobjeda, ali naša pobjeda je zapravo činjenica da je sve proteklo toliko dobro da ni najmanja mrlja nije pala na ovaj događaj", kazao je predsjednik Ponikvi Damir Kajba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Ponikvi Pipinić otkrio je kako se osjećao kada je njegov klub poveo protiv velikog Dinama.

"Bio sam šokiran kad smo poveli, nadao sam se kad su oni izjednačili, ali najviše sam se oduševio kada sam vidio da moji igrači posljednjih posla sata fizički pariraju Modrima. Igrao sam mnoge igračke i trenerske utakmice, ali bez oklijevanja mogu kazati kako mi je ova najveća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fešta se nastavila nakon utakmice, drugačije niti nije moglo. Ipak, bio je to jedan poseban dan, nogometni dan koji nije završio posljednjim sučevim zviždukom, nego onda kada su navijačke emocije kazale dosta!

"Eh, pa i ovo je bolje od Maksimira", izjavio je portugalski veznjak u Dinamu Machado, koji je ovom rečenicom najbolje opisao situaciju oko maksimirskog kluba koji je svojom politikom i mačehinskim odnosom izgubio navijače, strast, sve ono što smo mogli vidjeti u Gajnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do nekih boljih, romantičnijih vremena...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo