MAMIĆ VS ŽUŽULI: / Nekad veliko rivalstvo pretvorilo se u odličnu poslovnu suradnju

Image

Dolaskom igrača Splita i po novom reprezentativca Kosova Amira Rrahmanija nastavila se tako suradnja između maksimirskog kluba i Splita koji vodi Slaven Žužul.

30.8.2016.
15:32
VOYO logo

Godine 2012. predsjednik Splita Slaven Žužul poručio je Zdravku Mamiću.

"Zdravko, ja mogu i bez tvog novca", kazao je tada čelnik RNK Split i dao do znanja Mamiću da njegova "trgovina" ostaje samo njegova. Da ga ne zanimaju nikakvi milijuni i da bude što dalje od njegova "butika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvim stavom Žužuli su zadobili Mamićevo poštovanje. Mamić je poznat kao menadžer koji u svojim pregovorima voli reći ne kako bi cijena njegovih igrača porasla, kako bi kupac još više zagrizao. A kad mu netko odgovori istom mjerom, onda ga Mamić još više poštuje.

Kupiti jeftino, a prodati skupo

Negdje u to vrijeme u hrvatskom se nogometu dogodila se još jedna važna stvar. Stvorilo žestoko rivalstvo. Braća Mamić protiv braće Žužul. I na terenu i izvan njega. Park mladeži je postao neosvojiva tvrđava za Dinamo, a RNK Split svojevrsna trgovina s igračima u koju Mamić vrlo rado navraća kako bi vidio što se može kupiti jeftino, a prodati skupo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Dočekali smo te i ugostili kao što priliči dobrim domaćinima, sve ćemo ti dati, ali za dvije stvari nikako ne pitaj - bodovi i naši igrači ostaju u Splitu", rekao je, pak, tad izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku MamićuSlaven Žužul uoči prvenstvene utakmice između Splita i Dinama u studenome 2014. godine. Mamić se tada jako zagrijao za Marka Roga. Isti je slučaj bio kad je Ante Rebić igrao za Split. Mamić je i njega htio, ponudio je braći Žužul za njega pet milijuna eura, ali je i tu dobio odbijenicu.

'Ne može dobiti sve što želi'

"Zdravko dobro zna da ne može dobiti baš sve što zaželi", kazao je tada Žužul i nastavio svoj prkos neformalnom vladaru hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci poslije ipak je Zdravko sa Žužulima našao zajednički jezik. Odnosi između Mamića i braće Žužul počeli su ići nabolje i dogodio se prvi veliki posao između njih. Mamić je od njih kupio Roga za 4 milijuna eura + PDV. Postao je to rekordni ulazni transfer u povijesti HNL-a, a Rog je jučer i službeno postao igrač Napolija u transferu vrijednom, s bonusima, 18 milijuna eura.

Suradnja je mogla početi

Nakon toga, Žužuli i Mamić ponovno su trgovali. Bivši kapetan RNK Splita Danijel Zagorac potpisao je na četiri godine ugovor s Dinamom, odakle je otišao na posudbu u Lokomotivu. Doduše, Zagorac je u Zagreb došao kao slobodan igrač, ali je plod dobronastalih poslovnih veza između Mamića i braće Žužul. Vrlo brzo, Mamić i Slaven Žužul ponovno si stišću ruku. Ovaj put zbog transfera kapetana Splita Ante Majstorovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ovog ljeta Majstorović je prešao iz Splita u Dinamo, a Mamić je na račun Splita za njega poslao 600 000 eura. Majstorović je, kao u Zagorčevu slučaju, odmah poslan na posudbu u Lokomotivu.

I jučer je osvanula vijest kako je Amir Rrahmani na putu da postane novi splitovac koji je prešao u Dinamo i samim time novi zgotovljen posao na relaciji Split - Dinamo! Transfer je danas i potvrđen kad je Rrahmani predstavljen u Maksimiru. Split je za Rrahmanija dobio 1,6 milijuna eura. Tako je poslovna suradnja između Splita i Dinama nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo