JUVENTUS IZRAVNO NAŠTETIO DINAMU: / Mamići se hvataju za glavu nakon povijesnog ispadanja Stare dame od Francuza

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski prvak će u novoj sezoni zaigrati već u 2. pretkolu Lige prvaka

7.8.2020.
23:06
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lyona plasirali su se u u petak navečer četvrtfinale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici u Torinu izgubili od Juventusa s 2:1 (1:1). U prvoj utakmici odigranoj u Lyonu još 26. veljače Francuzi su slavili s 1:0 i prošli zahvaljujući golu u gostima.

Image
Image

TURIN, ITALY - August 07, 2020: Cristiano Ronaldo of Juventus FC looks dejected during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus FC and Olympique Lyonnais.,Image: 550806005, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

JUVENTUS – LYON 2:1 (Ukupnih 2:2): Lyon je senzacionalno izborio četvrtfinale Lige prvaka; Nezapamćena drama u Torinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JUVENTUS - LYON 2:1 /

(Ukupnih 2:2): Lyon je senzacionalno izborio četvrtfinale Lige prvaka; Nezapamćena drama u Torinu

Sarrijeva sudbina zapečačena

Francuski Lyon izbacio je Juventus Maurizija Sarrija, čija je trenerska sudbina zapečačena ispadanjem iz Lige prvaka. Lyon je sačuvao prednost iz prve utakmice, a ključnim se pokazao pogodak Depaya već u 12. minuti. Ronaldo je postigao dva gola, ali Lyon se pokazao u Torinu kao organiziranija ekipa.

Juve ispadanjem 'naštetio' Dinamu

Juventus je s tim rezultatom po prvi put u svojoj povijesti, na dvije utakmice, u Europi ispao od nekog francuskog predstavnika, a time i izravno "naštetio" Dinamu koji se nadao prolasku Juventusa i Barcelone u četvrtfinale, pa će hrvatski prvak sada u novoj sezoni zaigrati već u 2. pretkolu Lige prvaka. Plavi su u osmini finala Lige prvaka morali navijati za Juventus i Barcelonu. Dinamo je mogao automatski preskočiti jednu europsku stepenicu u slučaju da se Lyon ili Napoli nisu plasiraju na Final Eight Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo je bitno i da Napoli i Lyon ne osvoje Ligu prvaka, a ako tako i bude Ajax će se plasirati izravno u skupine, što znači da će hrvatski prvak biti sigurno nositelj u svim pretkolima elitnog natjecanja...

Image
Image

TURIN, ITALY - August 07, 2020: Paulo Dybala of Juventus FC suffers an injury during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus FC and Olympique Lyonnais.,Image: 550805984, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no

Dinamo bi mogao biti nositelj

U drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se samo jedna utakmica, domaćin će biti odlučen ždrijebom, a Dinamo će biti nositelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U play-offu će se igrati dvije utakmice i Dinamo će i tamo biti među četiri nositelja (ako Ajax ode izravno u grupnu fazu) s Red Bullom, Olympiakosom i Celticom, jakim momčadima. Ždrijeb trećeg pretkola na rasporedu je 31. kolovoza.

Hrvatska će sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a doprvak Lokomotiva će nastupiti u 2. kvalifikacijskom kolu. Potencijalni rivali su joj AZ, Bešiktaš, Plzen i Rapid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo