Mamić se ponovno obrušio na Hajduk: 'Dinamo je za vas zaista Ferrari'

Nakon što je predsjednik Hajduka Marin Brbić, uoči utakmice 2.

16.7.2014.
15:49
VOYO logo

Priopćenje GNK Dinamo prenosimo u cjelosti:

"Uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i Žalgirisa u medijima su se pojavile izjave predsjednika HNK Hajduk Marina Brbića koje su netočne. "Grad Zagreb mu (izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, nap.a.) godišnje udjeljuje četrdesetak milijuna kuna", između ostaloga je rekao predsjednik Hajduka. Istina je, pak, drugačija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, temeljem odluke Skupštine grada Zagreba GNK Dinamo će u 2014. dobiti 20 milijuna kuna. Navedeni iznos GNK Dinamo dobiva po dvije osnove: za održavanje stadiona 9 milijuna kuna i za Omladinsku školu (koja je među pet najboljih u Europi) 11 milijuna kuna. Navedena sredstva su strogo namjenska i striktno se kontrolira njihova potrošnja.

Primjera radi, Modri su u posljednje tri godine za održavanje stadiona dobili 27 milijuna kuna, a potrošeno je oko 86 milijuna. "Grad Zagreb mu (izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću, nap.a.) godišnje udjeljuje četrdesetak milijuna kuna, da smo mi u Hajduku u sličnoj poziciji, onda bismo sigurno ispali pametniji" rekao je predsjednik Hajduka i dodao: "Glavna poruka je novac! On vozi Ferrari i Lamborghini, a mi ni blizu... Pa kako da se utrkujemo? On osvaja titule s novcem što mu dodjeljuje grad Zagreb i tu nismo ravnopravni. Četrdesetak milijuna godišnje. Do 1. lipnja dali su im već 25... I tu razliku već na startu utrke nije moguće nadoknaditi", izjave su predsjednika Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i obično, gospodin Brbić pokušava opravdati vlastite neuspjehe i nekompetenciju napadima na najtrofejniji hrvatski klub. Istina je, pak, vrlo jednostavna: GNK Dinamo od lokalne i područne samouprave ne dobiva 40-tak milijuna kuna nego će u 2014. godini dobiti 20 milijuna. GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Primjera radi, Modri su u posljednje tri godine za održavanje stadiona dobili 27 milijuna kuna, a potrošeno je oko 86 milijuna. Naravno, radi se o preuređenju stadiona i brojnim ulaganjima u koja je klub išao iz vlastitih sredstava. Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovimo:

- GNK Dinamo će iz proračuna grada Zagreba za 2014. godinu dobiti 20 milijuna kuna; ne 40-tak o kojima priča predsjednik HNK Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- sva sredstva koja GNK Dinamo dobije iz proračuna grada Zagreba su strogo namjenska; klub s tim novcem ne dovodi pojačanja, ne plaća igrače i ostalo

- GNK Dinamo radi detaljan troškovnik potrošenih sredstava, polaže račune i sav novac koji ostane se vraća lokalnoj samoupravi Gospodine Brbiću, niste sve krivo rekli. Dinamo danas, u odnosu na Hajduk, zaista je Ferrari. Ipak, ono što se zaboravili spomenuti jest da Ferrarija treba prvo znati zaraditi, a onda bome i voziti. Vjerujemo da je najlakše reći "Dinamo je najbolji jer imaju više novca" te tako pokušati opravdati godine bez osvojenog trofeja i sve veću razliku u kvaliteti, ali ipak se treba nešto i znati; pobjede i trofeji ne dolaze sami od sebe", stoji u priopćenju GNK Dinamo Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo