Gospodine Štimac, je li vam sve ovo zaista trebalo?

Nažalost, Štimac je bio naivan! Čim je prihvatio poziv Zdravka Mamića, u istom je trenu protiv sebe okrenuo sve one koji su mu do jučer pružali bezuvjetnu potporu.

17.10.2013.
11:32
VOYO logo

Igor Štimac je u posljednjih godinu dana izgubio sve.

U igračkim danima imao je status božanstva, bio je jedan od najcjenjenijih hrvatskih stopera, član slavne generacije Vatrenih. Na početku karijere krenuo je iz Hajduka, Splićani su ga obožavali, Zagrepčani mrzili, ali u onom sportskom smislu, jer bio je prava igračina. Još veću slavu stekao je u Engleskoj, gdje je igrao za Derby County i West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon igračke karijere nastavio je raditi u Hajduku i vrlo brzo postao jedan od čelnih ljudi splitskog kluba. U to vrijeme Dinamo je od zloglasnog Canjuge 'spasio' Zdravko Mamić, no maksimirski boss je u jako kratkom vremenu zagospodario hrvatskim nogometom, što je među navijačima stvorilo veliki revolt. Donekle mu je, i to jako često, žestoko mogao parirati samo Štimac.

U očima mnogih on je bio jedini mogući spasitelj. Napustio je Hajduk, preuzeo vodeću poziciju u Udruzi hrvatskih prvoligaša i počeo kovati plan kako doći na čelo hrvatskog nogometa i izbrisati omraženog Zdravka Mamića i bahatog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji su po riječima mnogih označeni kao glavni krivci za propast hrvatskog klupskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borio se Štimac iz petnih žila! I što je više udarao po Mamiću, rasla je njegova naklonost u javnosti, dok se s druge strane Maminjo sve češće 'hvatao za konopce'. Najveća šansa za konačni udarac došla je u prosincu 2011. godine, kad je održana skupština HNS-a, na kojoj je Vlatko Marković prvi put u svojoj vladavini imao ozbiljnog protukandidata – Igora Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad su svi očekivali da je došao kraj velike nogometne tiranije, Štimac je izgubio izbore za svega jedan glas. Kasnije se ustanovilo da je skupština bila potpuno nelegalna, no onda je već bilo prekasno. A evo i zašto!

Razočarani Štimac je kapitulirao i nestao s nogometne scene. Njegove trenerske pokušaje u Zagrebu i Cibaliji nećemo ni računati. No, nije prošlo dugo, a Igor se vratio na mala vrata kao sukomentator HTV-a, gdje je među hrvatskim nogometnim pukom ponovno stekao povjerenje. Mnogi su ga kudili, no elokvencija kojom je osvajao Dragu Ćosića i hrvatske navijače ponovno ga je vratila među žive, a njegova popularnost naglo je porasla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svih to je shvatio Zdravko Mamić, koji je otkaz Slavena Bilića iskoristio na najbolji mogući način. Klupu hrvatskog izbornika ponudio je baš Igoru Štimcu, poručivši naciji što misli o svom nekadašnjem najvećem neprijatelju.

"Igor je u ovom trenutku Božji dar s neba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I imao je Mamić pravo! Samo nije to bio dar za hrvatski nogomet, nego za njega. Shvatio je Maminjo, ako Štico dokaže da je sve ono što je govorio kao sukomentator HTV istina, ako posjeduje toliko znanje, Vatreni će se bez problema plasirati na SP, a nova divna suradnja će se nastaviti. No, ako doživi debakl, Štimac će osramoćen napustiti hrvatski nogomet, omražen, bez potpore javnosti... Igor je bio savršeno oružje! Mamić taj rat nije mogao izgubiti.

//www.youtube.com/embed/OnS732vuv08

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Štimac je bio naivan! Čim je prihvatio poziv Zdravka Mamića, u istom je trenu protiv sebe okrenuo sve one koji su mu do jučer pružali bezuvjetnu potporu. Sklopivši pakt s 'vragom', Štimac je sam sebi potpisao smrtnu nogometnu presudu. A zašto? Je li u pitanju bio njegov ego ili nešto drugo, pitanje je na koje odgovor zna samo Štimac.

Dogodilo se upravo ono čemu se, dakako, najmanje nadao. Serija loših rezultata, obaranje negativnih rekorda, katastrofalna igra Vatrenih, konstantna svađa s navijačima doveli su ga do statusa najgoreg hrvatskog izbornika u povijesti. Pomislio je Štimac nakon debakla protiv Škotske da će njegov stari prijatelj iz igračkih dana, a danas predsjednik HNS-a Davor Šuker stati u njegovu zaštitu nakon što ponudi mandat na raspolaganje. Međutim, već sutradan, Štimac je postao bivši i još jednom poražen je napustio hrvatsku nogometnu jazbinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to na kraju sve doživio Zdravko Mamić, koji mu je u javnosti uvijek pružao potporu za vrijeme cijelog njegovog izborničkog mandata, jasno se da iščitati u jednoj jedinoj izjavi koju je dao prije nego li se odlučio za medijsku šutnju.

"Ne mogu se miješati u odluku Izvršnog odbora HNS-a. Ja sam samo član", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Štimac, je li vam sve ovo zaista trebalo? A sve ste ovo i zaslužili!

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo